Directe trein tussen Amsterdam en Londen vanaf dit jaar 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Directe trein tussen Amsterdam en Londen vanaf dit jaar

Het zijn verwarrende tijden, maar het lijkt toch voor de hand te liggen dat Nederlanders ook na Brexit weer volledig welkom zullen zijn in Groot-Brittannië. Daarvoor moeten de restricties vanwege het coronavirus ook eerst opgeheven worden. Maar als de omstandigheden het toelaten, kan je binnenkort met een directe trein naar Londen en dat is dan voor het eerst in de geschiedenis.

Uiteraard moet je wel weer een paspoort meenemen, nu de eigenzinnige Britten de EU hebben verlaten. Maar daardoor is het land niet minder boeiend geworden als zakelijke of toeristische bestemming.

In oktober 2020 is het zover

Het was de bedoeling dat de eerste directe trein vanuit Nederland naar Londen in de maand april zou zijn vertrokken. Het zal duidelijk zijn dat Corona ook een streep door dat project heeft gezet. Inmiddels is de intentie om in oktober de maiden rit te maken.

Als de planning lukt kan je dan in Amsterdam of Rotterdam opstappen. De paspoortcontrole vindt plaats na het opstappen. Na een comfortabele reis van 4 uur kan je dan uitstappen in hartje Londen. Uiteraard is er een station van de Underground (de metro van Londen) op loopafstand van het perron en kan jij je reis snel en efficiënt voortzetten. Londen is dan beter bereikbaar vanuit ons land dan ooit tevoren.

Bekijk ook:
4 bizarre vakantiebestemmingen

Grote voordelen voor het milieu

De Corona-crisis heeft ook duidelijk gemaakt hoe groot de gevolgen voor het milieu zijn van al dat heen en weer gereis met een vliegtuig. Eindelijk was de lucht weer eens strak blauw zonder bijna ontelbare condensstrepen van het meest duidelijke symptoom van ons jachtige bestaan: het vliegtuig. De directe trein naar Londen kan ongeveer 2 keer zoveel passagiers vervoeren als het standaard vliegtuig dat op deze route wordt ingezet. De hoeveelheid CO2 die vrijkomt bij een reis met de trein is veel beperkter dan bij een vliegreis.

Waarom zou jij met de trein gaan?

Als je het niet voor het milieu doet, kan je het ook gewoon egoïstisch voor jezelf doen. De voordelen van de trein boven het vliegtuig op deze route komen immers vooral ten goed aan de reiziger. Geen wachttijden meer op het vliegveld of veel gedoe met inchecken of controle. Bagage kan je in de trein ook veel beter meenemen. Daarnaast heb je uiteraard een meer comfortabele zitplaats en meer ruimte om af en toe de benen even te strekken.

Bekijk ook:
Icon of the Seas: een drijvend pretpark van 1 miljard dollar

Tijdverlies met de trein is er nauwelijks in vergelijking met alles wat er komt kijken bij het moderne vliegen. Ook bij aankomst zijn de voordelen enorm. Waar je vanaf een aantal vliegvelden rond Londen nog een hele reis hebt te gaan vanaf zo’n locatie, kom je met de trein op een centraal punt waardoor je jouw reis op een efficiënte manier kunt voorzetten.

Directe trein tussen Amsterdam en Londen vanaf dit jaar 15

Wordt treinreizen de nieuwe hype?

Door de coronacrisis is er veel veranderd in ons reisgedrag en het is afwachten of de ‘normale’ routine weer wordt opgepikt. Het zou ook mogelijk kunnen zijn dat de trein het meest favoriete vervoermiddel wordt voor niet al te lange reizen. Waar kies jij voor?

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.