back to work tips
Saved Read later
Deel dit bericht

Back to work: 7 tips om weer aan het werk te gaan na de zomervakantie

De zomervakantie is voorbij gevlogen en het is weer tijd om aan het werk te gaan. Veel mensen kijken hier flink tegenop, vooral wanneer de vakantie wat langer heeft geduurd en het hartstikke gezellig was. Die allereerste werkweek kan dan ook als een ware marteling voelen. Gelukkig hebben wij een aantal tips voor jou om deze eerste week wat minder bruut te laten voelen!

Back to work tips na een vakantie

 1. Check je mail, post, smsjes etc.
  Voordat je aan de slag gaat met het volgende project, check eerst even alle berichten en post die je binnen hebt gekregen tijdens de vakantie. Hierdoor ben je gelijk op de hoogte van wat er speelt binnen het bedrijf, en weet je of iets een hogere prioriteit heeft gekregen in de tussentijd.
 2. Vergeet je voicemail en automatische berichten niet uit te zetten
  De kans is groot dat je tijdens de vakantie een voicemail hebt ingeschakeld of een automatisch gegenereerd bericht die anderen ervan op de hoogte stelt dat je op vakantie bent. Dat is nu helaas niet meer het geval, dus het is nu tijd om die berichtjes en voicemail uit te schakelen. Zo kan je ook niet scheef aangekeken worden als ze je niet te pakken kunnen krijgen.
 3. Maak een To-Do list
  werk tips

  Het kan af en toe wat chaotisch voelen om weer terug aan het werk te zijn, en het overzicht is die eerste week ver te zoeken. Maak een To-Do lijstje voor jezelf om bij te houden wat er allemaal gedaan moet worden vandaag. Op deze manier kom je weer terug in het ritme en weet je zeker dat je niets kunt vergeten.
 4. Zorg dat er geen onnodige afleidingen zijn
  De eerste week kan het heel erg verleidelijk zijn om te blijven hangen in het vakantiepatroon. Je hebt even geen motivatie en gaat eens kijken wat er allemaal op Facebook gebeurt, maar je bent al gauw één uur verder als je niet uitkijkt! Zorg dan ook dat er die eerste paar dagen geen afleidingen kunnen zijn. Zet je privé telefoon bijvoorbeeld op stil en denk aan jouw To-Do lijstje! Zodra het lijstje helemaal afgewerkt is, mag je aan afleidingen gaan denken.
  Bekijk ook:
  Eet jij een gezonde lunch op het werk?
 5. Een ding tegelijk
  Het kan verleidelijk zijn om zoveel mogelijk gedaan te willen krijgen nu je weer aan het werk bent. Dat snappen wij heel goed! Maar we adviseren je toch om met één ding tegelijk te beginnen. Je verliest al gauw het overzicht wanneer je alles tegelijk en door elkaar heen probeert te doen. Die opdrachten zijn er toch wel, of je ze nu allemaal tegelijk doet of één voor één. Rustig aan.
 6. Wees niet zo hard voor jezelf
  Ja, je bent een tijdje weg geweest, maar dat betekent niet dat je extra hard moet werken. Die vakantie had jij gewoon recht op. Ga dan ook niet die eerste week langer of harder werken dan je normaal gesproken zou doen, dat zorgt er alleen maar voor dat die eerste week nog zwaarder wordt en je meer stress krijgt.
 7. Heb vooral plezier
  Maak weer eens een praatje bij het koffiezetapparaat, ga even een ommetje lopen tijdens de pauze, en heb vooral lol met jouw collega's! Werken zou geen strafkamp moeten zijn, dus maak het daar dan ook niet zelf naar.
Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.