Tips voor een goede weerstand 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Tips voor een goede weerstand

Met een goede weerstand maak je minder kans om ziek te worden. En, als je dan toch ziek bent, zorgt een goede weerstand er regelmatig voor dat dit snel weer wordt verholpen. Dat is zeker in deze tijd erg handig, maar hoe bouw je nou een goede weerstand op? In dit artikel hebben we tien tips voor je op een rij gezet waarmee je de weerstand kan verbeteren!

1. Goede voeding

De kracht van je weerstand wordt voor een grote mate bepaald door je voeding. Door gezond te eten krijg je de juiste voedingsstoffen binnen waarmee je de weerstand goed in stand kan houden. Denk dan aan veel groente, fruit, vezels en vis. Het is daarnaast belangrijk dat je gevarieerd eet, want verschillende producten hebben weer verschillende voedingstoffen.

Goede voeding

2. Voedingssupplementen

Door gezond te eten krijg je de meeste voedingstoffen die je nodig hebt wel binnen, maar van sommige stofjes kan je altijd wat meer gebruiken. Met voedingssupplementen kan je de weerstand een echte boost geven door zo extra vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Je hebt allerlei soorten voedingssupplementen die weer verschillende voordelen met zich meebrengen. Voor meer informatie kan je terecht bij de biologische groothandel Smart & Zo. Dit is een zero waste groothandel die gespecialiseerd is in duurzame voedingssupplementen.

Bekijk ook:
Last van allergie? Verminder pollen en luchtverontreiniging in huis

Voedingssupplementen

3. Genoeg slapen

Een uitgerust lichaam heeft ook een betere weerstand, en daarom is een goede nachtrust erg belangrijk. Zorg er dus voor dat je voldoende uren slaapt! Gemiddeld wordt mensen aangeraden om ongeveer acht uur per dag te slapen. Al kan dit per persoon wat verschillen.

Slapen

4. Vermijd stress

Als iets echt slecht is voor je weerstand, dan is stress het wel. Dan hebben we het niet over een klein beetje (tijdelijke) stress, maar over langdurige chronische stress. Dit maakt namelijk allerlei slechte stofjes vrij in de hersenen en dat gaat weer ten koste van je weerstand. Dit zorgt ook weer voor andere ongemakken. Heb je dus last van veel stress, dan wordt het hoog tijd om daar iets aan te doen!

Stress

5. Genoeg water drinken

Soms is het ook vrij simpel om je weerstand te verbeteren. Het drinken van genoeg water heeft namelijk ook een positief effect hierop. Een volwassen mens moet ongeveer 2 liter water per dag drinken.

Bekijk ook:
Last van allergie? Verminder pollen en luchtverontreiniging in huis

Water drinken

6. Sporten

Sporten is gezond voor je – dat hoeven we hopelijk niet meer uit te leggen – maar het is ook goed voor je weerstand. Uit wetenschappelijk onderzoek is namelijk gebleken dat mensen die regelmatig bewegen een betere weerstand hebben. Hierbij hoef je niet gelijk vijf keer per week naar de sportschool. Elke avond een kleine wandeling doen, is ook al een stap in de juiste richting!

Sporten

7. Naar buiten voor de zon en natuur

Elke dag naar buiten gaan is ook een goede tip voor een betere weerstand. Buiten krijg je namelijk zonlicht binnen en dat zorgt weer voor de aanmaak van vitamine D. Wetenschappelijk onderzoek heeft daarnaast ook aangetoond dat een groene omgeving een positief effect heeft op je mentale gezondheid, en dat helpt ook bij een goede weerstand.

Wandelen

8. Vaak handen wassen

Regelmatig je handen wassen is ook een goede tip om gezond te blijven. Veel ziektes worden namelijk op deze manier overgedragen. Tijdens de coronapandemie wordt daarom vaak het belang hiervan benadrukt. Probeer daarom zeker een paar keer per dag je handen te wassen. Hierbij kan je voor vaste momenten kiezen, zodat het uiteindelijk een makkelijke gewoonte wordt.

Handen wassen

Heb jij nog een goede tip voor een betere weerstand? Deel hem dan hieronder!

Deel dit bericht
Read later
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.