4 tips voor meer werkplezier 13
Saved Read later
Deel dit bericht

4 tips voor meer werkplezier

Plezier hebben in je werk is heel belangrijk, nog veel belangrijker dan je misschien in eerste instantie denkt. Dit draagt namelijk bij aan je productiviteit, levensgeluk, het behalen van goede resultaten en het hebben van een goede gemoedstoestand. Daarnaast heeft jouw werkplezier invloed op jouw collega’s, waardoor de sfeer op werk ook nog een boost krijgt. Benieuwd hoe je zelf je werkplezier kunt verhogen? Hieronder staan vijf tips om jou hierbij te helpen.

Tip 1 – Ontwikkel jezelf

Zorg ervoor dat je jezelf altijd blijft ontwikkelen. Naast dat dit een positief effect heeft op je kennis en vaardigheden, creëert dit ook een uitdaging voor jezelf. Vraag dus altijd naar de mogelijkheden binnen de organisatie waar je werkzaam bent om bepaalde cursussen en/of trainingen te volgen en ga de uitdaging aan! Er is vaak meer mogelijk dan je denkt en valt het aanbod toch tegen? Ga dan op zelf zoek naar een leuke cursus of workshop en investeer in je persoonlijke ontwikkeling. Dit hoeft zeker niet altijd geld te kosten, er zijn tegenwoordig genoeg gratis online trainingen te volgen!

Bekijk ook:
Lex Gielen: “Capilex doet wat banken vaak niet doen”

Tip 2 –  Investeer in je collega’s

Onderhoud goed contact met je collega’s en houd afstand van geroddel. Dit zorgt enkel voor een negatieve sfeer en heeft een negatief effect op je werkplezier. Toon juist oprechte interesse in je collega’s en deel ook complimentjes uit. Bedrijfsuitjes zijn ook echt belangrijke teambuildingsactiviteiten. Ga tijdens een bedrijfsuitje echt de connectie aan met elkaar en begin een gesprek met die ene collega die je nog net wat minder hebt gesproken. Daarnaast kun je in investeren in de relatie met je collega’s door dagelijks met elkaar te gaan lunchen en geregeld naar leuke borrels te gaan. Wanneer het contact met je collega’s goed is, haal je instant meer plezier uit je werk.

4 tips voor meer werkplezier 15

Tip 3 – Zorg voor voldoende ontspanning

Het komt geregeld voor dat je tijdens werk stress kunt ervaren. Wanneer je een hectische dag hebt met veel verschillende afspraken, probeer dan ook een aantal ontspan momenten in te plannen. Dit hoeft niet veel tijd in beslag te nemen, vijf minuten kunnen al voldoende zijn. Hierdoor kun je even ontladen na die belangrijke meeting of even een kopje koffie halen na die ene vergadering. Doe bijvoorbeeld een rek en strek oefening of een ademhalingsoefening. Die korte extra momentjes kunnen jou net dat ene beetje extra ontspanning geven.

Bekijk ook:
Een eigen McDonald's beginnen? Dit zijn de cijfers en belangrijkste regels

Tip 4 – Stel duidelijke doelen

Maak voor jezelf duidelijk wat je dit jaar wilt bereiken en deel dit ook met jouw leidinggevende. Ga samen het gesprek aan hoe je dat wil gaan bereiken en welke hulp je daarbij nodig hebt. Vraag bijvoorbeeld binnen de organisatie naar de mogelijkheid van coachingsgesprekken. Dit kan jou helpen om je doelen te bereiken!

Bovenstaande tips helpen jou bij het realiseren van (nog) meer werkplezier. Ga er vandaag nog mee aan de slag en haal meer voldoening uit je werk!

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.