relatietips
Poll bekijken
Saved Read later
Deel dit bericht

7 geniale relatietips die ieder koppel gelukkiger maken

Relatietips zijn altijd welkom, want elke relatie heeft zijn ups en downs. Een toxic relatie met alleen maar ruzies is niet goed, maar een relatie zonder meningsverschillen en discussies kan ook niet gezond zijn. Mix een beetje geduld met een snufje acceptatie en jullie komen al een heel eind. Het plan om voor de rest van jullie levens bij elkaar te blijven is een uitdaging, maar met deze 7 relatietips gaat dat zeker lukken.

Breng echt tijd met elkaar door

We starten dit lijstje met relatietips met een belangrijke tip. Dat betekent niet dat jullie naast elkaar op de bank gaan zitten terwijl jullie op een smartphone kijken, maar écht tijd met elkaar. Zet de televisie uit, pak een kaasplankje en een wijntje en begin een goed gesprek, want die gesprekken zijn belangrijker dan jullie denken.

Laat zien dat jullie elkaar waarderen

Jullie houden van elkaar en respecteren elkaar, althans, als jullie een gezonde relatie hebben. Maar wanneer is de laatste keer dat jullie dat tegen elkaar hebben gezegd? Complimenteer elkaar, een klein woordje van waardering kan een grote positieve impact op jullie relatie hebben. Dit advies mag niet ontbreken in ons lijstje met relatietips.

Bekijk ook:
Dit is het bewijs dat elke relatie een sprookje is

relatietips voor koppels

Wees altijd eerlijk

Maar niet té eerlijk. Soms mag je best zeggen dat ze een mooie jurk aan heeft terwijl je het kledingstuk het liefste in de open haard zou gooien. Wees wel open en eerlijk over jullie gevoelens, verlangens en andere zaken die van belang zijn. Doen jullie dat niet? Dan groeien jullie langzaam uit elkaar.

Zelfreflectie is een van de belangrijkste relatietips

‘Jij deed dit’ en ‘als jij dat’ zijn woorden die tijdens een discussie vaak op tafel worden gesmeten. Verwijten draagt niets bij aan een gezonde relatie. Kijk eerst naar jezelf, wat kun jij doen aan de situatie? En heeft je partner die fout opzettelijk gemaakt? Praat erover op een constructieve manier en jullie zullen steeds beter om kunnen gaan met dit soort dingen. Een relatiedipje ligt niet altijd aan de ander.

Kom je afspraken en beloftes na

Als je een afspraak met iemand maakt dan hou je jezelf eraan. Dat is integriteit en eer. Vooral in een liefdesrelatie is het nakomen van je beloftes erg belangrijk. Als je deze continu breekt dan trekt het vertrouwen langzaam weg en blijft teleurstelling over. Een relatie zonder vertrouwen is niet mogelijk en gedoemd om te mislukken.

Bekijk ook:
9 onnodige weetjes over liefde en relatie

relatietips stellen

Blijf positief in je relatie

Iedereen heeft weleens mindere dagen, zowel jij als je partner. Het kan tegenzitten op je werk, of hebben jullie een financiële tegenvaller te verwerken. Zorg er ondanks dat voor dat jullie elkaar positief blijven benaderen. Tegenslagen zullen altijd blijven gebeuren, maar zolang jullie samen positief blijven, slaan jullie je er wel doorheen. Lees bijvoorbeeld het boek van Dr Phil.

Wees loyaal en ga niet vreemd

Dit is de absolute topper van dit lijstje met relatietips. Vreemdgaan is een absolute dooddoener voor jullie relatie. Blijf loyaal naar je partner, zelfs in de donkerste periodes. Communicatie is belangrijk. Trouw blijven aan je partner is prioriteit nummer 1 als jullie samen oud willen worden. Is de spanning een beetje verdwenen? Ga erover in gesprek en verzin iets om het vuurtje op te stoken, maar vreemdgaan is een absolute no-go, een scheiding ligt dan op de loer.

Poll Ben je tevreden met de huidige staat van je relatie?

Ja30.4%
Redelijk26.1%
Nee43.5%
📊 Bekijk resultaten
Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

273

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.