Gaat jouw partner vreemd? Komen deze leugens je bekend voor? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Gaat jouw partner vreemd? Komen deze leugens je bekend voor?

Gevoelig onderwerp, maar toch vaak aan de orde van de dag. Niet alleen binnen stoffige huwelijken die al eeuwen voortduren, maar ook binnen verse en sprankelende relaties. Onderzoek heeft zelfs uitgewezen dat elke soort relaties zijn eigen leugens met zich meeneemt. Zo maken stelletjes die net bij elkaar zijn vaak gebruik van de sportschool smoes, en gaan gehuwde mannen en vrouwen héél goed op de “mijn vriendin heeft hulp nodig” leugen. We hebben de meest voorkomende overspel leugens mét de bijbehorende relatie voor je op een rij gezet. Zo hoef jij de komende weken alleen nog maar je checklist af te vinken.

Recente relaties: de meest gebruikte overspel leugens

Hebben jullie spetterende seks en kunnen jullie niet van elkaar afblijven? Leuk voor je, maar dit zegt helaas niets over de avontuurtjes die jouw verse geliefde buiten de deur beleeft. Zeker niet als je veelvuldig de onderstaande verklaringen te horen krijgt.

“ik ga een avondje stappen met vrienden”

Helemaal prima en moet kunnen, maar het kan ook een andere betekenis hebben. Zeker als je geen antwoord krijgt op de vraag: “oh leuk, waar gaan jullie heen?”. Houd er rekening mee dat zeker in deze fase, vrienden tot in detail worden ingelicht. Ze zijn dus op de hoogte waardoor nabellen of informeren écht geen zin heeft.

“ik ga wat later (of vroeger) naar de sportschool vandaag”

Hoeft niets te betekenen, maar als jouw nieuwe crush al maanden een vast ritueel aanhoudt qua tijd, dan is het kiezen van een andere tijdstip wel opvallend. Laat staan als hij of zij niet eens een abonnement op de gym heeft. En gezien de ruime openingstijden, is het best een aannemelijk leugen waar veel newly birds intrappen.

Bekijk ook:
Werkdruk verlagen: met deze tips doe je dat zelf

Langdurige relaties: schud de stoffigheid er maar even lekker af

Koppels die al wat langer bij elkaar zijn gebruiken andere leugens om overspel te kunnen plegen. Je kent de vaste rituelen en patronen van je partner namelijk van haver tot gort. De leugens zullen dus vooral niet te veraf worden gezocht, behalve als het om het bezoeken van een tante gaat die op het westelijk halfrond woont. Dit zijn de meest gebruikte:

“mijn vriend(in) heeft het moeilijk, mijn steun is nodig”

Altijd een goede smoes, want tegen het helpen van een vriend kan niemand bezwaar maken. Daarnaast kennen deze “vrienden” de relatie al wat langer, dus zullen ze wellicht (of niet) ook gretig bijdragen aan een alibi.

“ik wil graag wat quality-time doorbrengen met mijn moeder of vader”

Ook een veelgebruikte leugen tijdens overspel. Niet dat ze direct onder één hoedje spelen met de overspel-pleger, maar ga jij maar eens nader info doen bij je schoonfamilie over de aanwezigheid van je vrouw of man. Dat wordt vrijwel niet gedaan en dat heeft een reden. Je wil natuurlijk niet de gestoorde koude kant uithangen, ook niet na een huwelijk of relatie die al jaren voort kabbelt.

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.