12 vragen en antwoorden over vreemdgaan 12
Saved Read later
Deel dit bericht

12 vragen en antwoorden over vreemdgaan

Tegenwoordig lijkt het steeds normaler te worden. Alhoewel het met de ontwikkelingen rondom het Coronavirus een stuk lastiger gaat. Het is door de jaren steeds gemakkelijker geworden om met iemand anders het bed te delen. Wij gingen voor je op onderzoek uit hoe dit kan en beantwoorden twaalf vragen in dit artikel!

Wat is vreemdgaan nou eigenlijk?

Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag. Vreemdgaan kan op verschillende manieren, in verschillende vormen en op tal van mogelijkheden. De vraag is eerder wat jij zelf als vreemdgaan zou bestempelen. Is het een onenightstand? Is het het stiekem appen en berichtjes sturen met die ene persoon of is het het hebben van een affaire. De vraag wanneer iets vreemdgaan wordt is een lastige en zal door iedereen op een andere manier worden beantwoordt. Juist omdat er niet een direct antwoord voor is.

Hoeveel mensen gaan er vreemd in de wereld?

Dit was een vraag die we wel erg leuk vonden om te stellen. Maar kom maar eens achter het antwoord. Want mensen die vreemdgaan zijn daar nou over het algemeen niet heel erg open over. Wel worden er natuurlijk schattingen gedaan naar het aantal mensen dat daadwerkelijk vreemdgaat, in de ruimste zin van het woord. En de percentages zijn schokkend. Naar verwachting gaat tussen de 26 en 75 procent van de mensen in de wereld vreemd, of is vreemd gegaan.

Heeft het digitale tijdperk invloed op het stijgende percentage?

Hier is maar één antwoord op te geven. Ja. Het digitale tijdperk heeft zeker invloed op het aantal mensen dat wereldwijd vreemd gaat. Dankzij alle digitale technieken, applicaties en websites is het nou eenmaal een stuk gemakkelijker om iemand anders te vinden. Of het nu gaat om een onenightstand of een affaire voor een langere periode. Online is er ontzettend veel mogelijk.

Bekijk ook:
Creatieve ideeën voor wandbekleding die je woning transformeren

Kan vreemdgaan ook voordelig zijn voor je relatie?

Natuurlijk kan vreemdgaan ook voordelig zijn voor je relatie. Het klinkt misschien heel gek, maar het is wel de waarheid. Het enige probleem is wel dat je elkaar hierna weer volledig moet gaan vertrouwen. Maar lang niet iedere relatie overleeft een situatie als deze. Sterker nog, voor de meeste relaties zal vreemdgaan het einde van een relatie betekenen. Toch zijn er mensen die, doordat ze een affaire met een ander hebben gehad, juist de weg weer terugvinden naar elkaar.

Met wie kun je beter niet vreemdgaan?

Ja als je toch van plan bent om vreemd te gaan is dit toch ook wel een handige vraag. Want er zijn toch ook echt mensen met wie je beter niet vreemd kunt gaan. Al is het alleen maar voor jezelf, om te voorkomen dat je in lastige situaties terecht komt. Ga daarom zeker niet vreemd met een van je collega's, een van de buren of iemand in de vriendenkring van je partner. Wel zo veilig voor jezelf.

Online vreemdgaan, is dat ook vreemdgaan?

Ja. Over het algemeen wordt dit wel zo gezien. Of het nu gaat om webcamseks, het versturen van erotisch getinte berichten, of het online kletsen via een datingapp. Ook dat valt volgens de grootste hoeveelheid van de mensen onder vreemdgaan. Het wordt overigens wel iets minder erg gevonden dan het verliefd zijn op een ander in het echte leven of het hebben van orale seks. Maar het staat toch echt in de top drie van zaken die mensen het ergste vinden op het gebied van ontrouw.

Wat is de meest voorkomende manier van vreemdgaan?

Je zou het haast niet verwachten. De manier die het meest voorkomt op het gebied van vreemdgaan is simpelweg niet het huren van een hotelkamer en seks hebben. Sterker nog. Dit gebeurt echt veel minder vaak dan je zou denken. De meest voorkomende manier van vreemdgaan ligt namelijk op sociaal emotioneel vlak, niet op het fysieke vlak. Maar liefst 45 procent van de mannen en 35 procent van de vrouwen geeft aan ooit een emotionele affaire te hebben gehad. Het aantal mensen dat daadwerkelijk het bed met elkaar deelt tijdens vreemdgaan ligt maar liefst 20% lager.

Bekijk ook:
Hoe overleef je extreme hitte? 8 tips

Zit vreemdgaan in je hormonen of in je genen?

Dit is zeker een interessante vraag om te beantwoorden. Er is onderzoek gedaan in Amerika naar deze vraag. En er lijkt toch een verband te liggen in de genen van mensen die vreemdgaan. Het zou daarbij gaan om een afwijking aan het gen DRD-4. Mensen met deze afwijking zijn eerder bereidt risico's te nemen, waaronder ook vreemdgaan valt. En wat opviel tijdens het hele onderzoek was dat deze mensen ook gemiddeld het dubbele aantal onenightstands hadden gehad dan de testpersonen zonder deze afwijking.

Waarom zijn we minder monogaam dan vroeger?

Natuurlijk, monogamie is hetgeen wat over het algemeen standaard is in de Westerse culturen. Maar er zijn wel heel wat veranderingen geweest door de jaren heen op het gebied van monogamie. Vroeger, toen we nog echt monogaam waren, betekende monogamie één partner voor het leven. Vandaag de dag betekend het meer iets als één partner tegelijk. Daarnaast vinden we met z'n allen, dankzij het digitale tijdperk, met relatief veel gemak een nieuwe partner.

Wie gaan er vaker vreemd? Mannen of vrouwen?

Nog zo'n interessante vraag. In principe gaan statisch gezien vrouwen net zo vaak vreemd als mannen. En daar sta je misschien van te kijken. Of het is simpelweg zo dat vrouwen het iets gemakkelijker toegeven, dat zou natuurlijk ook nog kunnen. Wel blijkt dat mannen en vrouwen compleet andere redenen hebben om vreemd te gaan.

Kunnen keuzes van ouders invloed hebben op vreemdgaan?

Dit ondersteund het eerdere onderzoek waarin staat dat mensen met een afwijking in gen DRD-4 hebben gemakkelijker vreemd zouden gaan. Zijn de ouders van je partner in het verleden vreemdgegaan? Dan is de kans groter dat jouw partner er ook minder moeite mee zou hebben om vreemd te gaan, zo blijkt uit een onderzoek dat werd uitgevoerd door onderzoekers uit het Amerikaanse Texas.

Heeft jouw gedrag invloed op het vreemdgaan van jouw partner?

Het is een stukje omgekeerde psychologie. Maar het is zeker wel iets wat voorkomt. Wanneer je jouw partner regelmatig beschuldigt van vreemdgaan, zelfs wanneer dit niet het geval is, is de kans groot dat hij het vroeg of laat wel gaat doen. Vertrouwen is namelijk een erg belangrijk iets binnen een relatie. Maar wanneer dat vertrouwen er toch al niet is, waarom maakt het dan nog uit of je wel of niet vreemdgaat?

Doe er je voordeel mee

Natuurlijk zullen wij je niet aanraden om vreemd te gaan en is dit artikel ook niet bedoeld om het voor jou een stukje gemakkelijker te maken om vreemd te gaan. Maar doe je voordeel met de informatie die in dit artikel staat. Ga niet enorm bezitterig doen en jouw onzekerheid afspiegelen op je partner, het zal alleen maar leiden tot extra onzekerheid en mogelijk bedrog.

Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.