in

LOLLOL

Mannen met deze uiterlijke kenmerken gaan vaker vreemd

Het klinkt misschien erg ongeloofwaardig, maar mannen met bepaalde gezichtskenmerken gaan sneller vreemd.

Het zou gaan over mannen met prominente masculiene gelaatstrekken, zoals dikke wenkbrauwen, een uitgesproken kaaklijn en dunne lippen. Dit werd onlangs bevestigd in een nieuwe studie. Onderzoekers gingen na of masculiene gelaatstrekken gepaard  zouden gaan met ontrouw.

Het onderzoek

Het onderzoek is gestart om te kijken of het evolutionair voordeel zou kunnen geven. Dit voor vrouwen, zodat zij een ontrouwe partner meteen zouden herkennen. Maar ook voor mannen, zodat zij sneller een rivaal eruit kunnen halen. In het onderzoek kregen zowel mannen als vrouwen, foto’s van beide geslachten te zien. Ze moesten op een schaal van 1 tot 10 beoordelen in welke mate dat ze dachten dat die persoon ontrouw zou zijn. Achteraf werd dan duidelijk gemaakt welke mannen en vrouwen zouden zijn vreemdgegaan. Bij de vrouwen leek er geen verband te bestaan tussen uiterlijke kenmerken en bedrog, maar bij de mannen viel het op dat zij die een scheve schaats reden, erg typische mannelijke gezichtskenmerken vertoonden. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je je man zomaar ineens moet dumpen, als hij dikke wenkbrauwen heeft!

Bekijk ook:
De keiharde realiteit van depressie onder jongeren

Vrouwen kunnen ontrouwe mannen herkennen

Goed nieuws voor de vrouwen: uit het onderzoek bleek ook dat vrouwen in staat zouden zijn om ontrouwe mannen te herkennen. De foto’s die zij gekozen hadden, waren grotendeels de foto’s van de bedriegers. Toch is er wat minder nieuws voor de mannen; voor de mannen leek het niet zo evident om de ontrouwe exemplaren eruit te halen, of het nu ging over een man of vrouw. Opletten geblazen dus!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Sinterklaas gadgets

De 10 leukste gadgets voor in de schoen

Hond, kat én muismat op werkplek? Het kan in Japan!