Verbrande huid door de zon? Dit kun je er tegen doen 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Verbrande huid door de zon? Dit kun je er tegen doen

Met dit mooie weer zit je vast het liefst op een terras of ben je graag aan het zonnen op het strand of in je eigen achtertuin. Zonder dat je het doorhebt, kan jouw huid op deze manier ontzettend snel verbranden. Als je je niet of te weinig met zonnebrand hebt ingesmeerd, kom je op een zomerse dag soms zo rood als een kreeft terug. En dat gevoel is absoluut niet fijn. Maar wat kun je doen tegen een verbrande huid door de zon?

Drink genoeg water

Het is belangrijk om tijdens en na het zonnen genoeg water te drinken. Wanneer je niet genoeg water drinkt tijdens en na het zonnen, droogt je huid namelijk sneller uit. Als je na het zonnen flink wat water drinkt, hydrateer je je lichaam en huid, wat zorgt voor een sneller herstel.

Zorg voor verkoeling

Als je verbrand bent na een lange dag in de zon te hebben gezeten, is het goed om verkoeling op te zoeken. Dit kun je doen door middel van het nemen van een douche of bad. Denk er hierbij wel aan dat het water koud of lauw moet zijn, en zeker niet warm. Op deze manier geef je jouw huid de tijd om even af te koelen.

Bekijk ook:
Last van allergie? Verminder pollen en luchtverontreiniging in huis

Een andere manier van verkoeling is het gebruiken van producten als bijvoorbeeld yoghurt of melk. Dit klinkt misschien gek, maar wanneer je deze producten gebruikt tegen een verbande huid, kan de roodheid afnemen en het je een verkoelend gevoel geven. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is even deppen met een van deze producten op de verbrande delen van je huid.

Aloë vera

Wat goed helpt tegen een verbrande huid door de zon is het insmeren met aftersun of een andere lotion waar aloë vera in zit. Dit plantenextract werkt ontstekingsremmend en heeft een kalmerende werking op de huid. Dit zorgt ervoor dat jouw verbrande huid sneller kan herstellen.

Draag losse kleding

We kennen vast allemaal wel het pijnlijke gevoel wanneer je kleding draagt die tegen je verbrande huid aan drukt. Wanneer je huid verbrand is, is dit zeker geen pretje. Als je een verbrande huid hebt, kies er dan voor om zoveel mogelijk losse kleding te dragen. Dit vermindert de druk op je huid. Dit zorgt ervoor dat de verbrande huid sneller beter wordt.

Bekijk ook:
Last van allergie? Verminder pollen en luchtverontreiniging in huis

Blijf uit de zon

Het klinkt misschien logisch, maar het is misschien wel het allerbelangrijkste om te onthouden wanneer je verbrand bent door de zon. Als de zomerse temperaturen hoog blijven is het natuurlijk verleidelijk om toch weer even in het zonnetje te gaan zitten. Dit is echter niet bevorderlijk voor het herstel van je verbrande huid. Wat je in deze situatie wel zou kunnen doen, is het afdekken van je verbrande huid. Zo zorg je ervoor dat dit gedeelte van je huid niet nog erger wordt. Mocht je ervoor kiezen om tóch de zon in te gaan wanneer je eerder bent verbrand, smeer je dan wel heel goed in. Je zit tenslotte niet te wachten op nog meer pijnlijke verbrande delen van je huid.

Bekijk ook:

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.