Demonstratie Viruswaanzin weer verboden 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Demonstratie Viruswaanzin weer verboden

De demonstratie van actiegroep Viruswaanzin.nl is weer verboden. Eerder maakte burgemeester Remkes van Den Haag al bekend dat de demonstratie geen doorgang zou vinden. Echter is dat precies wat een week eerder ook al gebeurde. Na wederom een kortgeding is het Viruswaanzin wederom niet gelukt om te mogen demonstreren. Grootste angst? De rellen die vorige week ontstonden bij de actie. Hoewel het er toch flink op lijkt dat die rellen door de ME zelf werden veroorzaakt.

Hard optreden tegen demonstranten

De voorzitter van de Veiligheidsregio Haaglanden heeft al aangegeven om zondag hard op te zullen treden tegen demonstranten die tóch naar het Malieveld in Den Haag komen. Zelfs wanneer zij gewoon rustig met een aantal mensen op het gras zouden zitten. De Nederlandse Staat is dus daadwerkelijk van plan geweld te gebruiken tegen demonstranten, iets wat ongekend is.

Unieke actie

De actiegroep Viruswaanzin.nl heeft inmiddels al via haar eigen kanalen aangegeven door te strijden. Niet op het Malieveld in Den Haag, maar achter de schermen. Er wordt een unieke actie bedacht en uitgestippeld waardoor er binnenkort alsnog op ludieke wijze gedemonstreerd kan worden. Daarnaast doet de groep een oproep aan iedereen om niet naar het Malieveld toe te komen. De mate waarin de Veiligheidsregio en de burgemeester geweld zouden kunnen toepassen is te hoog.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Waarom worden de demonstraties steeds verboden?

De reden om de demonstraties van stichting Viruswaanzin te verbieden zijn niet helemaal bekend gemaakt. Johan Remkes, burgemeester van Den Haag, heeft zelf drie redenen opgegeven voor het verbieden van de huidige actie.

  • Den Haag vreest voor ernstige wanordelijkheden
  • De demonstratie is een gevaar voor de volksgezondheid
  • De organisatie is niet in staat maatregelen te nemen die noodzakelijk zijn voor een orderlijk verloop van de demonstratie

Daarnaast geeft de burgervader van Den Haag wel aan dat de inhoud van de demonstratie zeker geen rol speelt. Het gaat om de andere zaken daar omheen.

Wat is Viruswaanzin nog maar weer?

Viruswaanzin is een actiegroep die zich bezighoudt met het huidige beleid rondom het Coronavirus. De oprichters en leden van deze actiegroep zijn het niet eens met de koers die gevoerd wordt door de landelijke bestuurders om het virus tegen te gaan. Viruswaanzin werd eerder dit jaar opgericht door Willem Engel en Jeroen Pols. Engel is een bekend bio farmaceutisch wetenschapper en Pols is afgestudeerd op het gebied van strafrecht. Samen gaan ze de strijd aan, samen met honderden Nederlanders, tegen de regelgeving die is opgesteld door de bestuurders van Nederland.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

Viruswaanzin klaagt Nederlandse Staat aan

Er is een reeële kans dat Viruswaanzin binnenkort de Nederlandse Staat aan zal klagen. Althans, de voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Bij persconferenties en in de media, in de kamer en tegenover beleidsmakers kan de Nederlandse overheid zich gemakkelijk uit moeilijke situaties praten. Voor de rechter kan dit niet. Actiegroep Viruswaanzin is dus met name benieuwd naar de daadwerkelijke onderbouwing van de regels en in hoeverre deze wel aansluiten bij onze grondrechten.

Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.