Puur natuur! Deze gezichtsmaskers kun je zelf gemakkelijk maken 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Puur natuur! Deze gezichtsmaskers kun je zelf gemakkelijk maken

De dagen zijn grauw, de wind waait langs je mooie haren en de regen druipt over je mooie gezicht. Zeker met de koude temperaturen is het belangrijk om je huid goed te verzorgen. Met een gezichtsmasker kun je even ultiem ontspannen, maar je krijgt tegelijkertijd ook een betere doorbloeding waardoor de huidcellen actiever worden. Wat dit inhoudt? Dat de gifstoffen van je huid sneller worden afgevoerd en je dus een heerlijk zachte huid kunt krijgen. In alle cosmetica stores kun je een hoop heerlijke gezichtsmaskers kopen, maar wil je creatief zijn en bovendien gebruik maken van alleen natuurlijke producten? Dan moet je onderstaande maskers zeker eens proberen!

Puur natuur! Deze gezichtsmaskers kun je zelf gemakkelijk maken 16

Avocado masker

Zeker in de koude winterdagen krijg je snel een droge huid. Met de storm en wind kun je huid wel een oppepper gebruiken. De avocado bevat veel gezonde oliën en aangezien bijna iedereen deze vrucht wel eens in huis heeft, kun je gemakkelijk je eigen heerlijke masker maken. Wat je hiervoor nodig hebt? 1 eetlepel honing en daarnaast ook een halve avocado. Meng deze twee producten door elkaar en breng het aan op je gezicht. Pak je favoriete tijdschrift en laat het masker 20 tot 25 minuten intrekken. Spoel vervolgens je gezicht af met lauw water en tada, een heerlijk zacht huidje. Succes gegarandeerd!

Bekijk ook:
Move over skinny, de flared jeans is terug!

Wortelmasker

Nu je huid niet genoeg vitamine D binnenkrijgt, is het van belang om je huid extra goed te verzorgen. De gevolgen hiervan zijn een vette of onzuivere huid en dat willen we het liefst allemaal voorkomen. Hoe je dit tegen kunt gaan? Door je eigen wortelmasker te maken. Meng maar liefst 2 gekookte, afgekoelde en geprakte wortels met 1 eetlepel honing. Smeer vervolgens het masker op je gezicht en laat het ongeveer 15 tot 20 minuten intrekken. Spoel je huid vervolgens goed af met lauw water en bescherm je huid daarna met een goed vochtinbrengende dagcrème.

Yoghurt masker

Ook door de wisseling van verschillende seizoenen kun je huid het maar lastig hebben. Daarom is het goed om een masker te gebruiken vol probiotica, de gezonde bacteriën voor je huid. In yoghurt zitten de juiste bacteriën die je huid kunt gebruiken en daarom is dit masker een ideale ‘treat yourself’ moment. Pak 1 theelepel cacao, 1 theelepel yoghurt en ook 1 theelepel honing in een kommetje. Prak dit goed door elkaar en smeer het op je gezicht. Dit mengsel zul je huid irritaties verzachten. Let wel op: niet ieder masker is voor iedere huid bestemd, dus mocht je huid op den duur naar gaan prikken haal dan vrijwel meteen het masker eraf. Je kunt zelf het beste inschatten wat goed is voor je huid en wat niet.

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.