Dit zijn de grootste bankroven aller tijden 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit zijn de grootste bankroven aller tijden

Stiekem dromen we er wel eens van, een bankoverval plegen. Maar dan wel eentje zoals in de film, geromantiseerd. Na de perfecte heist slijt je als miljonair je dagen op een prachtig eiland. Nooit meer werken en geld als water. De realiteit is helaas een stuk minder rooskleurig, al zijn er mensen die het wel voor elkaar kregen om een flinke klapper te maken. Dit zijn de grootste bankroven aller tijden.

Centrale bank van Brazilië – 70 miljoen euro

Het kost wat tijd en moeite, maar dan heb je wel wat. Deze bankrovers groeven in een tijdsbestek van een paar maanden een tunnel van 80 meter lang, dat uitkwam onder de centrale bank van Brazilië. Ze sleepten 3,5 ton aan papiergeld mee terug door de tunnel dat is 3500 kg aan cash-money. Ze zullen ongetwijfeld dagen met een geldteller bezig zijn geweest, die stopte op ruim 64 miljoen euro. De daders zijn nog niet gepakt.

Bekijk ook:
In deze moderne landen komen nog steeds kinderhuwelijken voor

Hatton Garden in Londen – 20 miljoen euro

Als je de film ‘Mission impossible’ hebt gezien dan krijg je een goed beeld bij deze roof. Deze bankrovers kwamen via het dak van Hatton Garden in Londen binnen. Daarna abseilden ze via een liftschacht naar de kluis van deze geldopslag. Ze moesten eerst nog even langs een geavanceerd alarmsysteem en dwars door een betonnen muur om bij de geldkistjes te komen, wat ze met precisie deden. De buit was 20 miljoen euro aan cash en juwelen. De daders zijn gepakt. Het opmerkelijke is dat de criminelen allen bejaard zijn.

United California bank – 30 miljoen euro

De criminelen in dit verhaal bliezen het dak van de United California bank op om zich toegang te verschaffen tot de kluis. Nadat ze de kluis hadden leeggehaald sloegen ze op de vlucht, met succes. Ze konden ruim 30 miljoen euro onder elkaar verdelen. Maar hebzucht nam de overhand. Nadat ze dezelfde methode bij een andere bank gebruikten, wat mislukte, legde de FBI de link naar deze bankroof. Ze werden uiteindelijk allemaal veroordeeld tot lange gevangenisstraffen.

Bekijk ook:
Snelheid, explosieven, en dodelijke risico's: De keiharde realiteit van plofkraken

Bank of England – 50 miljoen pond

Dit zijn de grootste bankroven aller tijden 15

Deze criminelen ontvoerden in 2006 een Britse bankdirecteur, zijn vrouw en zijn zoon. Zijn vrouw en zoon werden op een andere plek vastgehouden, waarna de directeur onder druk werd gezet om de kluis van de bank te openen. De directeur opende het gelddepot van de Bank of England, waarna de daders er met een buit van 50 miljoen pond vandoor gingen. De vrouw en zoon werden zonder een schrammetje vrijgelaten, de daders zijn tot op de dag van vandaag spoorloos.

Bekijk ook:

Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.