Voorkom huidveroudering via zonnebrand 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Voorkom huidveroudering via zonnebrand

Ondanks dat we nu niet uitgebreid van het weer genieten door een lekker terrasje of een bezoekje aan het strand, laat de zon zich wel vaak zien. Het is nog geen weer om uitgebreid te zonnen in de tuin, maar desondanks is het belangrijk om je in te smeren. Een klein zonnetje kan er al voor zorgen dat je huid beschadigd. Hier zul je op korte termijn niet veel van zien, maar later kun je die ene extra rimpel wijden aan te veel in de zon zitten zonder bescherming. Ook nu moet je smeren en ik vertel je graag waarom! 

Schadelijke UV-stralen

Wist je dat de ozonlaag langzaam aan het slinken is? De ozon is in de atmosfeer en neemt een belangrijk deel van de schadelijke ultraviolette straling van de zon op. Doordat deze laag aan het slinken is, geeft het ons een hoger risico om te worden beïnvloed door de zonnestralen. Begrijp me niet verkeerd, de zon hebben we ook ergens nodig voor onze dagelijkse dosis vitamine D, maar zorg dan wel voor een goede bescherming in je dagelijkse routine. Zonder bescherming kunnen deze schadelijke zonnestralen je huid binnendringen en verschillende aandoeningen veroorzaken.

Bekijk ook:
10 leuke weetjes over ons brein

Voorkom huidveroudering via zonnebrand 15

Huidveroudering

Nu we jong zijn, zie je bijna niks van de schade die de zon op je huid aanbrengt. Daar hebben we even geluk mee, maar dit wil je graag zo houden. Door het gebruik van zonnebrand (of SPF-factor in je dagelijkse dagcrème) helpt het je huid beschermen tegen rimpels en fijne lijntjes. Zodra je huid verbrand door de zon krijg je een verzwakte huid. Gevolgen zijn schilferingen in de huid, maar ook rode plekken en jeuk zijn veel voorkomende gevolgen die je liever wilt voorkomen. Wist je dat als je herhaaldelijk verbrand je een hoger risico hebt op huidkanker?

Insmeren met lenteweer

Niet alleen in hartje zomer, maar ook in andere jaargetijde moet je je goed beschermen tegen de zon. Je denkt namelijk dat het niet zo warm aanvoelt, maar dan juist moet je oppassen voor de zon. In de lente kun je al te maken hebben met zonkracht 5 of 6 en dat betekent dat je gemakkelijk verbrandt. Zonder de juiste zonbescherming kan dit al binnen 15 tot 25 minuten. Opletten dus!

Bekijk ook:
De 10 beste tips tegen hooikoorts

Wist je dat de Kruidvat Solait High sunspray het beste uit de test is gekomen volgens de consumentenbond? Deze zonnebrand biedt naast goede bescherming, ook een egale bruine tint en ruikt ook nog eens heerlijk. De prijs van deze zonnebrand ligt tussen de acht en tien euro.

Voorkom huidveroudering via zonnebrand 16

Zonnebrand als beste getest door de consumentenbond

Bekijk ook:

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.