bloedmasker acne
Saved Read later
Deel dit bericht

Het “bloedmasker” van The Ordinary: Hype of wondermiddel?

Misschien heb je ze al voorbij zien komen: filmpjes van Instagrammers of TikTokers die aan het raven zijn over het rode spul. Er komen filmpjes voorbij van mensen die zeggen dat het hun huid volledig heeft gered en er worden before- en afterfoto’s laten zien; blijkbaar zorgt de peeling ervoor dat je van hevige acne naar een babyhuidje kan gaan. De substantie zit in een druppelflesje, is goedkoop (rond de 7€!) en ziet er grappig uit als je het over je hele gezicht smeert. Het product is al weken uitverkocht bij de Douglas en andere sites zoals Beauty Bay; maar wat is het nu eigenlijk en werkt het echt zo goed als beweert wordt?

Wat is het?

De exacte naam is de AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution. Om het zo simpel mogelijk uit te leggen is het een manier om dode huidcellen te laten verdwijnen en daarmee ervoor te zorgen dat er nieuwe, jonge en frisse huidcellen naar het oppervlak komen. Dit product is een chemische exfoliant; dat houdt in dat de dode huidcellen niet weg worden gescrubd (zoals bij een fysische exfoliant) maar middels een scheikunde reactie worden losgeweekt.

De “AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution” kan zeker wel helpen om je huid te verbeteren. Een aantal voordelen zijn: extra hydratatie, helpt met oneffenheden, ontstopt poriën en een stralendere huid.

Wat er wel bij gezegd moet worden is dat deze specifieke Peeling Solution een vrij heftige variant is. The Ordinary (en andere merken zoals Paula’s Choice) verkopen veel andere varianten die wat milder zijn.

Bekijk ook:
Last van allergie? Verminder pollen en luchtverontreiniging in huis

Om meer te leren over huidverzorging en welke producten bij jouw huid passen raad ik je Skincare by Hyram op YouTube aan.

Gebruik op de goede manier

Zoals ik al zei, is het een nogal heftig product. Jammer genoeg weten veel gebruikers dit niet en doen ze eigenlijk maar wat of doen ze na wat ze op filmpjes hebben gezien. Daarom hier een aantal puntjes om op te letten als je de Peeling hebt weten te bemachtigen en klaar bent voor gebruik:

  • Gebruik maximaal 1-2 keer per week en laat het maximaal 10 minuten zitten! Het is een effectief maar agressief product; als je het meer dan aangeraden gebruikt doet dit op de lange termijn veel meer kwaad dan goed voor je huid. Zo kan je huid bijvoorbeeld meer olie gaan produceren om te compenseren, waardoor je juist sneller verstopte poriën en puistjes krijgt.
  • Draag zonnebrand! Zonnebrand dragen is natuurlijk altijd belangrijk maar vooral voor alle baby huidcellen die nog helemaal geen zon gewend zijn. Zelfs al ga je maar een kwartiertje naar buiten of is het bewolkt, smeer je in met een hoge factor. Huidschade door de zon kan niet alleen pigmentvlekken en rimpels, maar ook ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengen.
  • Zorg altijd dat je je huid goed hydrateert na de Peeling! Ik heb talloze filmpjes voorbij zien komen van meiden die hun Skincare routine lieten zien en die geen crème gebruikten na het gebruik van de peeling. Dit kan gevolgen hebben zoals sneller rimpels krijgen en een doffe huid. Probeer een gezichtscrème te vinden die bij jouw huidtype past en smeer deze lekker op.
  • Het laatste belangrijke punt is dat dit niet het beste product is voor ieder huidtype. Het is een heftige exfoliant en er zijn talloze opties voor gevoelige of droge huidtypes. Doe je research online (vaak staat bij het product voor welk huidtype het is bedoeld) of laat je adviseren in een winkel.
Bekijk ook:
LifeGoods 3-in-1 Föhnborstel review

Dusss… overhyped of beste product ever?

Is het een leuk en goedkoop product met goede en effectieve ingrediënten? Ja. Is het een topproduct voor iedereen? Nee.

De Peeling Solution kan zeker je huid flink vooruit laten gaan als je het op de juiste manier gebruikt, maar dat kunnen meerdere chemische exfolianten. Ik raad je aan om te onderzoeken wat jouw huidtype is en hiermee te kijken welke chemische exfoliant bij je past. Er zijn genoeg tests op internet om hierachter te komen. Zo kun je optimaal van de voordelen genieten die een chemische exfoliant met zich meebrengt.

3.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.