Wanneer je beseft dat sporten niet altijd zo soepel verloopt als op Instagram
Poll bekijken
Saved Read later
Deel dit bericht

De 10 meest herkenbare, ongemakkelijke momenten in de sportschool

Die spierballen groeien helaas niet vanzelf, en dus zijn we regelmatig in de sportschool te vinden. We weten dat sporten goed voor ons is, en het geeft je weer een boost zelfvertrouwen. Of je er nou eens per maand je hoofd laat zien, of een die hard bent die elke dag aan het trainen is, íedereen heeft ongemakkelijke momenten in de sportschool. Op dat moment trek je liever een zak over je hoofd, maar je bent echt niet de enige! En daarom zet ik een aantal van deze herkenbare momenten op een rijtje.

Je komt er achter dat je een oefening altijd compleet verkeerd doet

Hoe moeilijk kan het zijn? Gewoon die stangen omhoog tillen en weer naar beneden. Easy. Stiekem kijk je eerst even hoe iemand anders hem uitvoert, en dan ben jij aan de beurt. Je voelt wel wat gebeuren in je spieren, en op een gegeven moment wordt het zwaar, dus dat zit wel goed. Totdat je enkele weken later wordt onderbroken door een instructeur, of zelfs een mede-sporter. Oeps.

Je verzorgt een oerknal

Je hebt je workout op een apparaat gedaan, en laat hem uitgeput los. BAM. Alle gewichten in het apparaat kletteren keihard naar beneden. De mevrouw naast je schrikt zich dood en de rest van de mensen in de sportschool kijken ook nog even om. Fijn. *rood hoofd*.

Water drinken is soms best lastig

Net een kwartier gesprint op de loopband, of al je kracht gezet in een oefening. Het voelt alsof je al een jaar niet meer hebt gedronken, en dus grijp je gretig naar je waterfles. Iets te enthousiast zet je hem aan je mond en voor je het weet druipt het water langs je kin over je heen in plaats van in je mond.

Bekijk ook:
Deze 5 smoesjes worden het meest gebruikt om niet te sporten

Keihard hijgen op de crosstrainer

Erg leuk, zo’n muziekje tijdens het sporten. Met oordopjes in heb je nergens meer last van, en het motiveert je om lekker up tempo te bewegen. Maar waar je ook geen last meer van hebt, is je eigen gehijg. Je doet je oordopjes uit en ineens besef je dat het klinkt alsof je een astma aanval hebt…

Oogcontact maken tijdens een oefening

Ja en dan bedoel ik zo’n oefening waar je helemaal met je benen wijd op een apparaat zit. Oké, we zijn in een sportschool en je bent gewoon je oefening aan het doen. Maar toch… het voelt gewoon niet goed om iemand op zo’n moment per ongeluk intens aan te kijken.

Huh? Was die stoel al nat?

Je bent lekker intensief aan het trainen en hebt je sets gedaan. Je staat op en kijkt nog even achterom en ja hoor, je handdoekje heeft zijn werk niet goed gedaan. De rugleuning en zitting zijn nat van het zweet. Een goed teken natuurlijk, maar je begint het toch zo onopvallend mogelijk weg te vegen.

Vallen van de loopband

Jup, dit gebeurt echt vaker dan je denkt. Maar eerlijk is eerlijk, het is ook best lastig om je voeten precies goed neer te zetten op zon band! Iets te ver naar voren en je stapt al van de band af op het niet lopende stuk, en iets te ver naar achter en je valt er gewoon vanaf.. Óf je loopt iets te ver naar achter en ineens dondert je mobiel uit het vakje omdat je oordopjes hem meetrekken. Daar ga je dan.

Bekijk ook:
Top 10 leukste sportquizzen

Doorschijnende leggings

Déze schijnt echt niet door. Toch?.. Je hebt het nog getest voor de spiegel in de meest oncomfortabele houdingen, en de stof leek deze keer echt de goede. Maar toch kom je er ineens in een weerspiegeling achter dat iedereen mee kan genieten van jouw ondergoed. NIET de bedoeling.

Je valt tegelijk met iemand hetzelfde apparaat aan

Je wacht met smart af tot die gast eindelijk klaar is met zijn oefening, zodat jij het apparaat in beslag kan nemen. Daar gaat hij! Snel loop je er naar toe. Maar je hebt niet door dat er iemand precies hetzelfde doet. Daar staan jullie dan. ‘Ga jij maar hoor’, ‘nee ga jij maar’, ‘haha’. Beetje ongemakkelijk.

Je vergeet de code van je kluisje

Iets wat vele sportscholen hebben. Een kluisje met een lockcode. Omdat we natuurlijk altijd zo ontzettend fanatiek zijn, en niet wachten om te kunnen sporten, zetten we er in alle haast een leuke code op. ‘Die onthoud ik wel’. Nope. Ze zien je weer aankomen, ‘mevrouw?’……

Poll Hoe reageer jij op genante (sportschool)momenten?

Lachen en delen36%
Snel negeren en doorgaan40%
Rood hoofd en verstoppen24%
📊 Bekijk resultaten
Deel dit bericht
Read later
Ilse

Ik ben Ilse Feringa, wonend in Drachten. Ik studeer momenteel af aan sociaal pedagogische hulpverlening. Ik ben geïnteresseerd in wat er allemaal om me heen gebeurd, trends, ontwikkelingen, de mens. Graag deel ik deze interesse met jullie door te schrijven. Hiernaast hou ik mij in mijn vrije tijd bezig met kunstschaatsen, fitness, mijn bijbaantjes en vooral heel erg veel gezelligheid. Hierover gaan jullie nog veel terugzien in mijn artikelen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.