5 smoesjes niet sporten
Saved Read later
Deel dit bericht

Deze 5 smoesjes worden het meest gebruikt om niet te sporten

Het nieuwe jaar is in volle gang en dat betekent dat het startschot van goede voornemens officieel heeft geklonken. Nog steeds hebben veel mensen de ambitie om gezonder te leven. De sportscholen worden weer massaal bezocht. Toch hebben we er nog weleens een handje van om verschillende smoesjes te verzinnen waardoor je je work-out kunt overslaan. Aan jou de uitdaging om deze smoesjes uit de weg te gaan!

Ik ben niet sportief

Wanneer ben je wél sportief? Als je een uur kunt sprinten op de loopband of honderden kilo’s de lucht in kunt tillen? Niemand zegt dat je een topconditie moet hebben voor de sportschool. Daarmee is het eerste smoesje dus al van de baan. Onthoud dat iedere sportschoolbezoeker bij het begin is begonnen.

Mijn agenda laat het niet toe

Het is niet gek dat je agenda nog net niet uit elkaar barst. In de maatschappij van tegenwoordig worden we opgeslokt door ons werk en onze sociale verplichtingen. Je kunt beter rustig aan doen, toch? Dit smoesje wordt eveneens vaak ingezet.

Bekijk ook:
7 opmerkelijke verschillen tussen ochtend- en avondmensen

De ervaring leert namelijk dat sporten na een lange of drukke dag juist goed is. Het zorgt er namelijk voor dat je ontspant en je focus verlegd. Bovendien maak je cortisol aan en dit hormoon verlaagt je stressniveau. Door te sporten slaap je beter en verklein je de kans op meer stress.

Ik begin morgen

Als je ergens tegenop ziet, dan is het onwijs makkelijk om het voor je uit te schuiven. Logisch dus dat je liever morgen dan vandaag wil sporten. Weet je wat het gevaar is? Na morgen schuif je het opnieuw voor je uit. Juist als je geen zin hebt om te sporten, is het aan te raden om het diezelfde dag nog op te pakken.

Ik heb geen sportmaatje

Eerlijk is eerlijk; samen sporten is veel leuker dan wanneer je alleen gaat. Misschien voel je je zelfs ongemakkelijk. Gelukkig ben je in een sportschool nooit alleen en er is altijd ruimte voor een praatje. Grote kans dat je zelfs nieuwe vriendschappen sluit.

Bekijk ook:
Ontdek de top eigenschappen die Iedereen aantrekkelijk vindt in een partner

Sporten is niets voor mij

Eigenlijk vindt niemand sporten écht leuk. Het is meer een verplicht nummer dan dat we er écht lol in hebben. Reden genoeg voor het verzinnen van smoesjes, zou je denken. Je moet zelf de slingers ophangen en je kunt het met simpele aanpassingen leuker maken voor jezelf. Download bijvoorbeeld een motiverende muzieklijst.

En wie zegt dat je per se aan de gewichten moet hangen? Binnen vrijwel iedere sportschool kun je deelnemen aan groepslessen en dit zijn onwijs leuke manieren van bewegen. Je kunt altijd informatie opvragen.

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.