Voordelen keto dieet
Ontdek de transformerende kracht van het keto-dieet: meer energie, gewichtsverlies en een gezondere levensstijl wachten op je!
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat zijn de voordelen van een keto dieet?

Hoewel het geen welvaartsziekte is, worden de ernstige gevolgen van overgewicht steeds duidelijker. De cijfers liegen er niet om. Volgens onderzoekers zou meer dan de helft van de volwassen, Nederlandse bevolking kampen met extra kilo’s. Bij meer dan 100 kilo spreken we over obesitas.

De impact van die extra kilo’s kan zelfs levensbedreigend en schadelijk zijn. Afgezien van de gezondheid, mogen we ook het zelfbeeld niet vergeten. Zit je favoriete broek plotseling te strak? Je kunt je daardoor onzeker voelen. Door je levensstijl drastisch aan te passen ben je in staat om af te vallen in gewicht. Dit kan door middel van sport. Maar ook wat je voeding betreft, valt er veel winst te behalen.

Eén van de populairste diëten van dit moment is toch wel het keto dieet. Hoe werkt dit dieet precies? Wat zijn de voordelen van het keto dieet? Daar gaan we naar kijken.

Waarom extra kilo’s verliezen?

Eerst is het goed om te weten dat overgewicht niet altijd het gevolg is van veel of vet eten. Er zijn meer oorzaken van overgewicht. Het kan genetisch bepaald zijn of een bijwerking van medicijnen. Daarbij speelt de inflatie opnieuw een rol.

De gezonde producten zijn zodanig in prijs gestegen, dat veel gezinnen dit niet kunnen bekostigen. Ongezonde producten zijn een stuk goedkoper wat dat betreft. Door een tekort aan gezonde voedingsstoffen kan er overgewicht ontstaan. Nu zijn er verschillende redenen om je levensstijl te veranderen. Enkele voorbeelden zijn:

  • Naarmate het overgewicht verder vordert, heeft dit veel impact op de algehele gezondheid. Zo wordt de kans op diabetes, een hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten groter. Daarnaast kan het de kwaliteit van je nachtrust flink verstoren en kun je gewrichtsklachten krijgen. Afvallen verkleint deze risico’s en verbetert je gezondheid.
  • Kwaliteit van leven. Door een verstoorde nachtrust blijft er nauwelijks energie over om te functioneren. Daarnaast kunnen pijnklachten de kwaliteit van leven laten dalen.
  • Zelfvertrouwen op bouwen. We associëren afvallen vaak met extreem overgewicht, maar dit is niet helemaal terecht. Het opbouwen van zelfvertrouwen kan ook een reden zijn. Enkele kilo’s afvallen kan ervoor zorgen dat je lekkerder in je vel gaat zitten, en dat je je fitter en energieker gaat voelen.

Waarom een gezond voedingspatroon?

Je kunt afvallen door een combinatie van de juiste voeding en sporten. Door te sporten verbrand je de ingenomen calorieën. Dan kun je prima je oude voedingspatroon hanteren, toch? Dat is niet helemaal waar. Wanneer je hetzelfde blijft eten, val je niet of nauwelijks af. Het is juist de bedoeling dat je meer calorieën verbrand dan eet, zodat het verbrandingsproces op gang komt.

keto dieet voedingspatroon

Keto dieet voedingspatroon: Waar vetten de hoofdrol spelen en koolhydraten het toneel verlaten

Wat is een keto dieet?

Door een dieet te hanteren kun je je voedingspatroon bij de kern aanpakken en veranderen. Het keto dieet is op dit moment het populairste dieet, omdat het snelle resultaten geeft met verschillende voordelen. Het staat ook bekend als een koolhydraat arm dieet.

Bij een keto dieet eet men weinig tot geen koolhydraten en meer vetten. Bij een tekort aan koolhydraten gaat je lichaam over tot verbranding, waardoor je afvalt. De vetten dienen als brandstof die je lichaam nodig heeft om te functioneren.

Wat zijn de voordelen van een keto dieet?

Kun je je nog niks voorstellen bij een keto dieet? Misschien geven de voordelen je meer inzicht:

  • Door een tekort aan koolhydraten blijft het insulinegehalte op peil. Vooral mensen met diabetes hebben hier veel baat bij
  • Snel resultaat
  • Door de hoeveelheid vet krijg je meer energie gedurende de dag
  • Buikvet wordt verminderd
  • Lager cholesterolgehalte
  • Gezondheidsrisico’s dalen

Hoe weet ik wat ik mag eten?

Ieder dieet is een omschakeling. Vaak moet je van je vaste producten afstappen. Nu kan een keto dieet extra lastig zijn, omdat je koolhydraten zoveel mogelijk moet vermijden. Hoe weet je dan wat je mag eten?

Met de quiz van Nutrifoodz is dat een fluitje van een cent. Door de vragen te beantwoorden kom je vervolgens te weten wat het beste keto plan is voor jou persoonlijk.

Conclusie

Je kunt om verschillende redenen besluiten om extra kilo’s kwijt te raken. De meest voorkomende reden is het verkleinen van gezondheidsrisico’s, maar ook het opbouwen van zelfvertrouwen mogen we niet vergeten. Met de quiz van Nutrifoodz kom je te weten welk keto plan het beste voor jou werkt!

974

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.