ouder
Saved Read later
Deel dit bericht

7 confronterende punten waardoor je weet dat je ouder wordt

‘Ouderdom komt met gebreken'. Die uitspraak zal je vast wel een keer gehoord hebben, en dat is ook waar. Als je ouder wordt gaat je lichaam protesteren en wordt je helaas geconfronteerd met kwaaltjes die jou erop wijzen dat je richting de herfst van je leven gaat. Zowel fysiek als mentaal ga je lijst krijgen van de onderstaande kwaaltjes, dus als je jezelf herkent dan kun je maar beter stappen ondernemen.

1. Je wordt afhankelijker

Als het je niet meer lukt om fluitend en rennend het hele huis schoon te maken dan is dat een voorteken dat je ouder wordt. Ook boodschappen doen wordt een zwaardere opgave en je vergeet steeds vaker datgene te kopen waarvoor je eigenlijk naar de supermarkt ging.

2. verminderd zicht

Als je nooit een bril of lenzen nodig hebt gehad, maar plotseling het etiket op je flesje bier niet meer kunt lezen dan is dat een teken van ouderdom. Je kunt het simpelweg oplossen door een leesbril te kopen, maar je wordt helaas wel geconfronteerd met je sterfelijkheid.

Bekijk ook:
De 10 beste tips tegen hooikoorts

ouder grumpy old men

3. Dunner haar en terugtrekkende haargrens

Als je dagelijks vol trots je bos haar in model borstelt, en op een dag tot de conclusie komt dat je kaal begint te worden dan is dat even slikken. Helaas hoort ook een terugtrekkende haargrens bij het ouder worden. Ook je kruin wordt kalend, zoals een vogelnestje.

4. Je vergeet dingen

Afspraken, de plek waar je je autosleutels hebt gelaten, dat wat je gisteren hebt gegeten; je gaat het allemaal vergeten. Je wordt nu eenmaal vergeetachtiger als je ouder wordt. je geheugen brokkelt af. Gelukkig bestaat er pen en papier, als je dat weet te vinden.

ouder good will hunting

5. Geen kennis van technologische ontwikkelingen

Als het je steeds minder goed lukt om een moderne smartphone te installeren, of je maar niet begrijpt hoe die smart-tv werkt, dan is dat een voorteken dat je richting het ouderdom gaat. Wees gerust, je bent hier niet alleen in, veel oudere mensen kunnen dit ook niet.

Bekijk ook:
10 leuke weetjes over ons brein

6. Steeds minder op stap

Als je steeds vaker een avond met je vrienden in de kroeg verruilt voor een avond voor de tv hangen en Netflix kijken, dan wordt je oud. Je zit niet meer te wachten op die energieverslindende feestjes. Een rustig avondje op de bank is prima, en dan val je nog in slaap ook.

7. Snel moe

Een sprintje trekken naar de trein, even spelen met de kinderen, of een uur sporten. Als je daarna bekaf bent en een uur bij moet komen dan is dat een teken van ouderdom. Je lichaam gaat er nu eenmaal met de jaren op achteruit. Daarom is regelmatig sporten erg belangrijk.

ouder jim carrey

Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.