Squid Game komt terug op Netflix 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Squid Game komt terug op Netflix

Het is officieel! Er komt een seizoen 2 van Squid Game, zo laat Netflix vandaag weten via Instagram. In 2021 kwam seizoen 1 uit en al snel was dit een wereldwijde hit serie. 

De aankondiging

Netflix maakt op de officiële Instagrampagina het nieuwe seizoen bekend met een brief van de maker Hwang Dong-Hyuk. De schrijver bedankt met de brief de fans van de show. ‘Het kostte twaalf jaar om het eerste seizoen van Squid Game tot leven te brengen. Het duurde echter twaalf dagen om de populairste Netflix-serie ooit te worden.’

Ook staat er in de brief wat informatie voor het volgende seizoen. Gi-hun en The Front Man keren terug in het tweede seizoen. Daarnaast komt ook de man in pak met de ddakji (origamispel) mogelijk terug. Als laatste zou het vriendje van Young-hee geïntroduceerd worden.

Succes van seizoen 1

De serie behaalde in 90 landen de nummer 1-plek in de Netflix top 10. Dit maakt het eerste seizoen een van de populairste series ooit. De serie gaat over honderden kandidaten die moeten strijden met elkaar met spelletjes uit hun kindertijd. Het ding is, deze spellen zijn nu dodelijk. Het draait allemaal om een groot geld bedrag en al deze mensen hebben die hard nodig.

Bekijk ook:
Tijd voor romantiek? De beste romantische films & series op WithLove

Koreaanse muziek en series worden de laatste tijd steeds populairder in westerse landen. Dit is ook een van  de redenen van het succes van Squid Game. In Zuid-Korea lopen ze voor op ons in het westen. Zo is deze serie ook veel origineler dan de films die Hollywood uitbrengt. Mensen wilden wat anders dan een verfilming en toen kregen ze Squid Game. Nu is het afwachten op seizoen 2, laten we niet hopen dat dit ook 12 jaar duurt.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Selena Amber Van der Tholen

Hi, mijn naam is Selena en ik ben student Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Ik ben graag bezig met fashion, beauty, lifestyle en alles wat daarbij komt kijken. Daarnaast heb ik ook een passie voor fitness en synchroonzwemmen. Naast schrijven heb ik ook een grote interesse in fotografie en film.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.