in ,

Riot Games lanceert nieuwe shooter Valorant vandaag

Valorant is een free-to-play shooter buiten het League of Legends universum

Riot Games Valorant
© Riot Games

Vanaf vandaag is de nieuwe shooter Valorant beschikbaar voor iedereen in Europa. Valorant is het nieuwste spel van Riot Games. Het is het eerste spel van Riot games wat zich niet afspeelt in het universum van League of Legends.

Riot Games en Valorant

De nieuwe game werd in oktober 2019 al aangekondigd. Op 7 april begon de closed beta. Er was hier vooral veel ophef over omdat toegang tot de closed beta verkregen werd door Valorant streams te kijken op Twitch. Riot Games heeft de testfase van het spel op 28 mei stopgezet waardoor het spel een paar dagen niet speelbaar was. Dit was nodig om alles klaar te maken voor de officiele release. Alle ranks die de spelers in de testfase hebben behaald zullen verloren gaan.

Wat is Valorant?

Riot Games heeft tot nu toe alleen games gemaakt die gericht zijn op het universum van League Of Legends. Deze first person shooter is dan ook een unicum voor het bedrijf. Natuurlijk zouden ze geen Riot Games heten als de personages geen abilities zouden hebben, daarom heeft iedere personage zijn eigen talenten en krachten. Je moet het dus zien als een combinatie van shooter, strategie en fantasie. Het spel toont enkele gelijkenissen met CSGO.

Lees ook:
KPN en T-Mobile starten met 5G in Nederland

Kan ik Valorant spelen op mijn computer?

Natuurlijk heeft Riot Games al jaren ervaring met games en de specificaties hiervan, en daar hebben zij ook rekening mee gehouden voor Valorant. Het spel draait op minimaal 30FPS, zelfs op computers die meer dan tien jaar oud zijn. Voor nieuwere computers zal dit 60 tot meer dan 144FPS zijn. Kwa ping zou je op minder dan 35ms moeten zitten. Hieronder de precieze specificaties.

 • Minimum specs (30FPS):
  CPU: Intel Core 2 Duo E8400
  GPU: Intel HD 4000
 • Aanbevolen specs (60 FPS):
  CPU: Intel i3-4150
  GPU: Geforce GT 730
 • High-end specs (144+ FPS):
  CPU: Intel Core i5-4460 3.2GHz
  GPU: GTX 1050 Ti
 • PC hardware:
  Windows 7/8/10 64-bit
  4GB RAM
  1GB VRAM

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De geheime wereld van de virussen

Duurste films ooit gemaakt

De 10 duurste films ooit gemaakt!