Zo kan je besparen op internet en tv 8
Saved Read later
Deel dit bericht

Zo kan je besparen op internet en tv

Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder internet en tv, maar dat kan soms best prijzig zijn. Daar komen de kosten van enkele streamingsdiensten vaak er nog bovenop en dan ben je maandelijks een flink bedrag kwijt. Toch kan je door een paar slimme keuzes nog heel wat besparen op internet en tv en in dit artikel leggen we uit hoe!

Vergelijken

Internet en tv vergelijken is een van de eerste besparingstips. Door de verschillende abonnementen van alle aanbieders te vergelijken krijg je een duidelijk overzicht van alle mogelijkheden en de prijzen. Op deze manier kan je iets kiezen wat precies bij je pas en hoef je dus niet extra te betalen voor dingen die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. In het meest gunstige geval kan dat soms wel honderden euro's schelen, dus onderschat deze tool niet!

Internet tv vergelijken

Minder zenders

Het klinkt misschien wel een beetje bijzonder als je een tv abonnement hebt met meer dan honderd zenders, maar de vraag is of je er ook daadwerkelijk iets aan hebt. Veel mensen besteden namelijk de meeste kijktijd bij een paar zenders en dan is het nogal zonde als je extra moet betalen voor alle andere zenders die je nooit of bijna niet gebruikt. Het is daarom voor velen een goede tip om voor een abonnement te kiezen met wat minder zenders, om zo geld te besparen. Al moet je wel even opletten of je favoriete zenders daar wel tussen zitten!

Bekijk ook:
Top 10 meest populaire websites en apps in Nederland

Lagere snelheid

De prijs van je internet en tv abonnement hangt ook voor een deel af van de snelheid van je internet. Snel internet klinkt heel aantrekkelijk, maar soms is dat minder hard nodig. Ben je iemand die alleen op social media zit en af en toe een e-mail stuurt, dan maakt een lagere internetsnelheid weinig uit. Als je vaak films streamt of andere dingen download is het wellicht een minder goed idee om een lagere internetsnelheid te nemen.

Gratis stockfoto met afgelegen, afstand leren, apparaat

Niet te veel abonnementen op streamingsdiensten

Wist je dat meer dan de helft van de Nederlandse huishoudens een abonnement heeft op een streamingsdienst? De streamingsdiensten worden daarmee steeds populairder, maar voor welke dienst moet je nou kiezen?

Een paar jaar geleden was de keuze nog vrij makkelijk, want toen was Netflix de enige aanbieder. Tegenwoordig zijn er echter heel wat streamingsdiensten in Nederland en daardoor wordt de keuze een stukje moeilijker. Nu heb je naast Netflix ook bijvoorbeeld Videoland, Disney+ of Amazon Prime. Dan kan je wel een abonnement nemen op alle streamingsdiensten voor extra veel kijkplezier, maar dat kost je elke maand toch aardig wat geld. Ons advies is daarom om een keuze te maken uit hooguit één of twee streamingsdiensten, om zo toch nog wat geld te besparen.

Streamingsdiensten

Extra tip 1: bij de meeste streamingsdiensten krijg je eerst een proefperiode voordat je moet betalen. Zo kan je even uitproberen of het aanbod aan je wensen voldoet.

Extra tip 2: als je bent uitgekeken bij een streamingsdienst kan je voorlopig je abonnement opzeggen en overstappen naar een andere aanbieder. Zo kan je steeds afwisselen tussen streamingsdiensten, en hoef je maandelijks niet voor alle diensten te betalen.

Bekijk ook:
Welke streamingdiensten zijn er in Nederland beschikbaar?

Kosten van de populairste streamingsdiensten

Een van de goedkoopste streamingsdiensten in Nederland is Amazon Prime. Bij deze dienst betaal je slechts 2,99 euro per maand. Het Nederlands Videoland is ietsje duurder en heb je al vanaf 4,99 euro per maand. Het goedkoopste abonnement bij Netflix kost maandelijks 7,99 euro. En voor Disney+ betaal je 8,99 euro per maand.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

924

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.