in ,

Welke streamingdiensten zijn er in Nederland beschikbaar?

En wat heeft de nieuwe streamingdienst Discovery+ te bieden?

Welke streamingdiensten zijn er in Nederland?
tanaonte/123rf.com

Volgend jaar komt er weer een streamingdienst bij, namelijk Discovery+. De streamingservice zal bij de lancering in de VS 55.000 afleveringen van 2500 shows online zetten, wat neerkomt op een even groot aanbod als Netflix. Ceo David Zaslav denkt op wereldwijd niveau te kunnen concurreren met Netflix door de velen superfans die de kanalen van Discovery Channel al hebben. Maar wat voor concurrenten heeft Netflix eigenlijk al? Welke streamingdiensten zijn beschikbaar in Nederland?

Welke streamingdiensten zijn er in Nederland?

Je wilt natuurlijk optimaal kunnen genieten van jouw vrije tijd, en tegenwoordig doen veel mensen dat door series en films te kijken via streamingdiensten. De streamingdiensten in Nederland breiden constant hun aanbod uit om de kijkers tevreden te houden. Vaak hebben ze te maken met bepaalde rechten waardoor een film of serie in Nederland pas veel later uitgebracht mag worden. Gelukkig zijn er ook streamingdiensten in Nederland die hun eigen series maken waardoor je gelijk kunt doorkijken zodra er een nieuw seizoen uit is, in plaats van te moeten wachten tot het een jaar later eens in Nederland te zien is. Maar over welke streamingdiensten hebben we het precies? Welke streamingdiensten zijn er in Nederland beschikbaar vanaf 2021?

Videoland

De eerste streamingdienst die wij in Nederland kende was Videoland. De streamingdienst heeft een samenwerking met RTL waardoor series vaak eerst exclusief te zien zijn op Videoland, en later pas op één van de RTL kanalen. Ook is er een redelijk aanbod wat betreft films. Videoland is bij vrijwel elke internet provider beschikbaar als extra optie. Je geniet bij Videoland van series zoals Judas, Nieuwe Buren en Mocro Maffia. De streamingdienst kost €8,99 per maand en je kunt hiermee op maximaal vier apparaten tegelijk kijken.

HBO

Na Videoland kwam HBO ook naar Nederland. Toen kon je nog een aanvullend abonnement afsluiten bij providers zoals KPN en T-mobile, maar tegenwoordig heeft Ziggo de exclusieve uitzendrechten voor alle HBO films en series. HBO is vooral bekend van de grote series met de mooiste beelden zoals Game of Thrones, The Sopranos en Chernobyl. Het is op dit moment nog niet mogelijk om de online streamingdienst HBO Max te gebruiken in Nederland, maar dit wordt wel verwacht in de toekomst. Vooralsnog is HBO dus alleen via Ziggo te kijken. HBO kun je bij Ziggo terugvinden in het Ziggo Movies & Series XL pakket voor €11,95 per maand.

Bekijk ook:
Top 10 trending films en series op Netflix - Week 11

Netflix

Welke streamingdiensten zijn er in Nederland?
Bernardo Ramonfaur/123rf.com

In 2013 kwam dan het veelbesproken Netflix. Wereldwijd heeft Netflix meer dan 150 miljoen abonnees, en dan moet je even in je achterhoofd houden dat een Netflix abonnement vaak door mensen gedeeld wordt, dus het werkelijke aantal kijkers ligt nog hoger. Op dit moment is Netflix nog de populairste streamingdienst in Nederland. De streamingdienst staat bekend om zijn Originals zoals Orange is the New Black, Stranger Things en La Casa de Papel. De originals zijn vooral populair niet alleen door de hoogwaardige kwaliteit, maar ook omdat de seizoenen meestal in één keer geüpload worden. Je hoeft dus geen week te wachten tot de aflevering een keer op tv is geweest. Netflix heeft op dit moment drie verschillende abonnementsvormen.

  • De basic. Hiervoor betaal je €7,99 per maand, maar je kunt maar op één apparaat tegelijk kijken.
  • De standaard. Hiervoor betaal je €10,99 per maand en je kunt op twee apparaten tegelijkertijd kijken.
  • De premium. Hiervoor betaal je €13,99 per maand, maar je kunt dan wel op vier apparaten tegelijkertijd kijken. Plezier voor het hele gezin!

NPO Start Plus

Een minder bekende streamingdienst is NPO Start Plus. Het is in principe een afsplitsing van Uitzending Gemist. De naam verklapt het al een beetje, je kunt via deze streamingdienst programma’s van de publieke omroep terugkijken. Denk hierbij aan series en programma’s zoals De Luizenmoeder, De Slimste Mens en Penoza. Het heeft dus een relatief klein aanbod, maar je betaalt daarom ook maar een klein prijsje van €2,95 per maand.

Bekijk ook:
Top 10 romantische films op Netflix

NLZiet

Wie heeft deze reclame niet voorbij zien komen op tv? NLZiet werd in 2014 gelanceerd. Hierop kun je onbeperkt kijken naar programma’s en series van de NPO, RTL, SBS, Veronica en Net5. Eigenlijk een uitgebreidere versie van NPO Start Plus. Programma’s kunnen tot 365 dagen terug gekeken worden, en sommige series verschijnen zelfs eerder op NLZiet dan op tv. Denk hierbij aan The Bold and the Beautiful en Goede Tijden Slechte Tijden. Wat betreft het terugkijken, daarbij kun je natuurlijk genieten van programma’s zoals Expeditie Robinson en Chateau Meiland. Een abonnement bij NLZiet kost €7,95 en je kunt op twee apparaten tegelijkertijd kijken.

Amazon Prime Video

Streamingdiensten in Nederland
pixinoo/123rf.com

Voor wie fan is van buitenlandse series en films, is Amazon Prime Video een echte aanrader. Op dit moment heeft Amazon Prime Video nog maar 65.000 abonnees in Nederland, maar dit zullen er in de toekomst vast nog meer worden. Met Amazon Prime kun je genieten van series zoals Downton Abbey, The Office, Supernatural en Chicago Fire. Daarnaast zijn er ook verschillende films zoals alle Harry Potter films en 1914. Ook Amazon heeft zijn eigen Original series zoals The Man in the High Castle en The Boys. Je betaalt slechts €2,99 per maand voor de inbegrepen series en films, maar je kunt ook nog films en series on-demand kopen. Hou er wel rekening mee dat je een creditcard nodig hebt om bij Amazon te betalen.

Apple TV+

Sinds 2019 kennen we ook Apple TV+. Ook zij bieden weer een breed assortiment aan films en series, maar zijn ook van plan om aan de slag te gaan met hun eigen Originals. Bij Apple TV+ kun je genieten van programma’s zoals Oprah’s Book Club, Central Park en The Morning Show. De kosten voor Apple TV+ zijn €4,99 per maand. Koop je een nieuw Apple-prudct? Dan kun je één jaar lang gratis gebruik maken van de streamingdienst.

Bekijk ook:
Star Wars fans opgelet: nieuwe films en series komen eraan

Disney+

films streamen Nederland
Amanda Mcguinn/123rf.com

Voor kinderen is Disney+ vooral interessant als streamingdienst in Nederland. Wist je dat Nederland zelfs een van de eerste landen was waar Disney+ gelanceerd werd? Uiteraard kun je hier klassieke Disney films verwachten zoals alle sprookjes van vroeger, maar ook nieuwe Disney films zoals Coco en de Frozen films. Daarnaast geniet je ook van de Marvel en Star Wars films, want mama en papa willen natuurlijk ook wat. Een Disney+ abonnement kost €6,99 per maand, maar wanneer je gelijk voor een heel jaar een abonnement afsluit ben je slechts €69,99 kwijt.

Discovery+

Vanaf januari 2021 kunnen we dus ook genieten van Discovery+. Het moederbedrijf van Discovery Channel is ook eigenaar van TLC, HGTV, Food Network, ID, Eurosport, Animal Planet en nog veel meer. We kunnen dus een gevarieerd aanbod verwachten. In Nederland kon je al naar de zenders van TLC en Discovery Channel kijken via Dplay. In januari zal dit dus veranderen in Discovery+. Ook komt de Nederlandse tak van Discovery+ gelijk met een Discovery+ Original: Sex Tape, gepresenteerd door Bobbi Eden. Tevens wilt Discovery+ ook de Olympische Spelen van Tokio gaan streamen volgend jaar. De nieuwe streamingdienst in Nederland zal €4,00 gaan kosten per maand, of €40 per jaar.

 

Bekijk ook:

Foutje gezien? Laat het ons weten! Selecteer de tekst en druk Ctrl+Enter.

Contributor

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

      Je (bedrijfs)auto verkopen doe je zo!

      PSV overwintert in Europa League. Ajax, Feyenoord en AZ moeten volgende week nog aan de slag.