Omscholen? Dit zijn de trending opleidingen van dit moment 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Omscholen? Dit zijn de trending opleidingen van dit moment

Ben je een beetje uitgekeken op je baan? Wil je het roer helemaal omgooien en een carrière switch maken? Dat kan! Laat je omscholen naar een ander beroep en voordat je het weet heb je een nieuwe baan te pakken die helemaal bij je wensen past. Lees dan snel dit artikel ter inspiratie, want hierin zetten we een paar trending opleidingen voor je op een rij!

Verpleegkundige

De zorg is momenteel een populaire sector onder studenten, want veel afgestudeerden halen op dit moment een diploma in deze richting. Mbo-studenten kiezen momenteel het meeste voor een studie in de zorg, maar dit is tevens een populaire studierichting voor zowel hbo-studenten als wo-studenten. Dat is maar goed ook, want op dit moment is er dringend extra mankracht nodig in de zorg.

Een van de populairste opleidingen in de zorg van dit moment is de opleiding tot verpleegkundige. Tijdens een opleiding tot verpleegkundige leer je alles wat je nodig hebt om vandaag de dag aan de slag te kunnen als verpleegkundige. Zo word je onderwezen in de medische basiskennis, leer je verpleegkundig handelen en kan je straks ook aan de slag met medische apparatuur en andere materialen.

Bekijk ook:
7 geniale relatietips die ieder koppel gelukkiger maken

Verpleegkundige

Bedrijfskunde

De bedrijfskunde studierichting is op dit moment ook erg populair onder studenten. Zowel hbo-studenten als wo-studenten kiezen het meeste een studie in deze richting. Voor mbo-studenten staat deze richting op de tweede plek, net achter de zorgsector. De commerciële economie opleiding is op dit moment het populairste onder studenten. Maar, je hebt allerlei opleidingen die onder deze noemer vallen, bijvoorbeeld algemene bedrijfskunde, MBA, international business, technische bedrijfskunde, verandermanagement of andere masteropleidingen.

Bedrijfskunde

Onderwijs

Een opleiding in het onderwijs is op dit moment ook trending in Nederland. Onder hbo-studenten is dit namelijk de op één na meest gemaakte keuze en ook wo-studenten kiezen regelmatig voor een studie in het onderwijs. Bij onderwijs zullen veel mensen denken aan een lerarenopleiding, maar daarnaast kan je onder meer kiezen uit onderwijsmanagement, sportonderwijs, pedagogiek en didactische vaardigheden.

Onderwijs

Toegepaste psychologie

Een andere studie die nu geliefd is onder studenten is de opleiding toegepaste psychologie. Wil je meer leren over het menselijk gedrag? Dan is dit de opleiding die je zoekt. Bij toegepaste psychologie leer je onder meer welke factoren menselijk gedrag beïnvloeden en hoe je zelf het gedrag van mensen enigszins kan beïnvloeden.

Bekijk ook:
Om deze reden zou je altijd een rol toiletpapier in de koelkast moeten bewaren

Psychologie

Rechten

In Nederland zijn er ook genoeg mensen die dromen van een baan in de advocatuur, want de studie rechten is ook trending onder studenten. Ook deze studie komt weer in allerlei varianten. Zo heb je bedrijfsrecht, fiscaal recht, arbeidsrecht, strafrecht, en zo kan je nog wel even doorgaan.

Rechten

ICT

Een ICT-studie is op dit moment ook populair in ons land en dat is op zich niet zo gek. Met een studie in deze richting kom je altijd wel aan een baan, dus dan is de keuze voor sommige studenten snel gemaakt. Er zijn verschillende ICT-studies te bedenken. Zo kan je onder meer je later onderwijzen in IT security, software development of bedrijfskundige informatica.

ICT

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.