PSV overwintert in Europa League. Ajax, Feyenoord en AZ moeten volgende week nog aan de slag. 12
Saved Read later
Deel dit bericht

PSV overwintert in Europa League. Ajax, Feyenoord en AZ moeten volgende week nog aan de slag.

Nederland heeft een gemixte Europese voetbalweek achter de rug. Ajax verloor dinsdag van Liverpool en ook Feyenoord verloor donderdag van Dinamo Zagreb. AZ speelde -zoals wel vaker – onfortuinlijk gelijk tegen Napoli. Zij moeten alle drie volgende week nog vechten voor een Europese overwintering. Grote winnaar van deze week was PSV. De Eindhovenaren wonnen enigszins verrassend uit bij Granada en zijn daarmee verzekerd van een langer avontuur in de Europa League. 

Ajax

Ajax slaagde er dinsdagavond weer niet in om Liverpool te verslaan. Dit keer ging het op zeer ongelukkige wijze mis. De normaal zo betrouwbare keeper Onana beging tijdens de wedstrijd een gigantische blunder. De keeper kwam uit zijn goal om een bal te pakken, maar besloot deze op het laatste moment te laten gaan. Hij dacht (waarschijnlijk) dat de bal uit zou gaan, maar Liverpool-speler Curtis Jones wist de bal nog in het doel te verwerken. Het was de enige goal van de wedstrijd en daardoor eindigde de wedstrijd met een 1-0 stand in het voordeel voor Liverpool.

Bekijk ook:
Quiz: Wat weet je van Ajax?

Bekijk de goal hieronder:

Door de overwinning op Ajax gaat Liverpool nu aan kop in Groep D van de Champions League. The Reds hebben 12 punten en zijn daarmee nu al verzekerd van de eerste plek in hun groep. Atalanta Bergamo staat momenteel op de tweede plek in de groep met 8 punten. Ajax volgt met 7 punten. FC Midtjylland is de hekkensluiter met slechts 1 punt.

De opdracht voor Ajax is nu ook duidelijk. Wil de club uit Amsterdam weer overwinteren in de Champions League, dan moeten ze volgende week thuis winnen van Atalanta Bergamo. Bij een gelijkspel of verlies komt Ajax volgend jaar terecht in de Europa League.

Ajax speelt op woensdag 9 december thuis tegen Atalanta Bergamo. De wedstrijd begint om 18:55.

Feyenoord

Feyenoord kende deze week de relatief makkelijkste tegenstander van alle Nederlandse clubs. De Rotterdammers speelde tegen Dinamo Zagreb en hadden bij winst de koppositie van hun groep kunnen pakken. De werkelijkheid bleek uiteindelijk anders: Feyenoord ging in eigen huis met 0-2 onderuit.

Door de overwinning op Feyenoord gaat Dinamo Zagreb nu aan kop in Groep K van de Europa League. De Kroatische club heeft nu 8 punten en weten nu al dat ze zullen overwinteren. Wolfsberger AC staat met 7 punten op de tweede plek. Feyenoord volgt met 5 punten op de derde plek. CSKA Moskou is de hekkensluiter met maar 3 punten.

Feyenoord maakt ondanks het verlies nog kans op overwintering. De Rotterdammers zullen volgende week moeten winnen van Wolfsberger AC. Bij een gelijkspel of verlies vliegt Feyenoord uit het toernooi.

Feyenoord speelt op donderdag 10 december uit tegen Wolfsberger AC. De wedstrijd begint om 21.00.

Bekijk ook:
Feyenoord Quiz

AZ

AZ vergat – zoals wel vaker – zich te belonen tijdens een Europese wedstrijd. De club uit Alkmaar kreeg een uitgelezen kans om van Napoli te winnen met een penalty, maar die werd gemist. Hierdoor eindigde de wedstrijd in 1-1.

Momenteel gaat Napoli aan kop in de groep met AZ, de club uit Italië heeft momenteel 10 punten. Real Sociedad en AZ volgen beiden met 8 punten. Rijeka staat laatste met slechts 1 punt. AZ moet volgende week wel aan de slag om door te gaan in de Europa League. Met een overwinning op Rijeka is overwintering een zekerheidje. En dat moet toch te doen zijn, gezien het feit dat Rijeka slechts één punt heeft op het moment. Als Napoli volgende week van Real Sociedad wint, is een gelijkspel ook genoeg voor AZ.

AZ speelt op donderdag 10 december uit tegen Rijeka. De wedstrijd begint om 18:55.

PSV

PSV presteerde vanavond het onmogelijke: het won uit in Spanje van Granada. Nog nooit eerder wist PSV in Spanje te winnen, maar vanavond was het dan eindelijk zover. Een goal van Malen was genoeg voor de overwinning. En dat was niet het enige goede nieuws van de avond. Dankzij de nederlaag van PAOK is PSV nu al zeker van Europese overwintering.

Bekijk ook:
PSV Quiz

Bekijk hieronder de winnende goal van Malen:

Granada is koploper in de groep met PSV met maar liefst 10 punten. PSV volgt op de tweede plaats met 9 punten. Daarachter staan PAOK met 5 punten en Omonia met 4 punten. PSV en Granada maken volgende week uit wie de koploper wordt van hun groep.

PSV speelt op donderdag 10 december uit tegen Omonia. De wedstrijd begint om 18:55.

Met de overwinning van PSV weten we nu al zeker dat er volgend jaar minimaal twee clubs te zien zijn in de Europese toernooien. Het is nog even afwachten in welk toernooi Ajax gaat spelen. Daarnaast maken ook Feyenoord en AZ nog een goede kans, dus wie weet gaat het avontuur voor alle vier de clubs nog door.

Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.