Deze film moet je in 4DX zien! 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Deze film moet je in 4DX zien!

Sinds 9 juni draait Jurassic World: Dominion in de Nederlandse bioscopen. Bij Pathe is er een mogelijkheid om de film in 4DX modus te bekijken en bij deze film is dat zeker de moeite waard. 

4DX van Pathe

4DX is een bioscoopervaring waar het idee is dat je zelf echt deel uitmaakt van de film. Een film kijken is niet langer meer beperkt tot een scherm. Met 20 soorten effecten lijkt het alsof je echt in de film zit. Zo kunnen de stoelen bewegen, word er gebruik gemaakt van water, geuren en nog veel meer. Ook kunnen er verschillende weersomstandigheden gecreëerd worden denk aan bliksem, regen, sneeuw, wind en mist.

Jurassic World: Dominion

Het idee dat je echt in de wereld van dino's staat is geweldig. Door deze film in 4DX te kijken komt dat een stuk dichterbij dan met bijvoorbeeld een 3D film. Zo had je in deze film veel brullende dinosaurussen, hierbij voelde je echt de stoel trillen en een klein pufje water in je gezicht. Ook speelt de film zich af bij verschillende weersomstandigheden. Aan het begin van de film was er veel sneeuw op beeld maar deze heb ik niet terug gezien in de zaal. De film heeft natuurlijk ook weer een scene in de regen en onweer, herkenbaar voor bijna alle Jurassic films.

Bekijk ook:
De veelgemaakte fouten bij het kiezen van kerstlampjes en verlichting

Recensies

Recensies voor de film zelf zijn nogal verdeeld en daarbij is het publiek het ook niet altijd met elkaar eens. Het grootste probleem in de film zijn genetisch gemanipuleerde sprinkhanen in plaats van de samenleving met dinosausrussen. Veel fans vinden dat maar gek, de film gaat meer over sprinkhanen dan over dinosaurussen. Filmrececenten zijn nog kritischer en geven de film relatief lage scores. Volgens hun is de verhaallijn nu echt klaar en is de film genoeg uitgemolken. Ook zijn de meeste recensenten het met elkaar eens dat de sprinkhanenplaag niet in de film hadden moeten zitten. Ondanks al deze slechte recensies zijn er ook heel wat goede te vinden. Zo zijn is het publiek blij verrast om een oude cast terug te zien; Laura Dern (Elli Satler), Sam Neill (Alan Grant), Jeff Goldblum (Ian Malcolm) keren namelijk terug met volwaardige hoofdrollen.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Selena Amber Van der Tholen

Hi, mijn naam is Selena en ik ben student Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Ik ben graag bezig met fashion, beauty, lifestyle en alles wat daarbij komt kijken. Daarnaast heb ik ook een passie voor fitness en synchroonzwemmen. Naast schrijven heb ik ook een grote interesse in fotografie en film.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.