Waarom is squid game zo populair
Saved Read later
Deel dit bericht

Squid Game op weg om meest bekeken serie op Netflix ooit te worden

Squid Game is de nieuwste serie waar iedereen het over heeft. De Netflix Original staat pas sinds 17 september op Netflix, maar is nu al op weg om de meest bekeken serie ooit te worden op Netflix. We kunnen de precieze data over de hoeveelheid kijkers nog niet inzien omdat de serie nog geen 28 dagen online staat, maar Ted Sarandos (Chief Content Officer van Netflix) beweert zelf dat dit wel eens dé klapper kan zijn.

Waarom is Squid Game zo populair?

De serie volgt de deelnemers van Squid Game, een reeks kinderspelletjes met dodelijke gevolgen en één winnaar. Het principe is voor velen al interessant, maar is dit genoeg om ervoor te zorgen dat het de best bekeken serie ooit zal worden? Waarom is Squid Game zo populair? Heeft het iets te maken met jeugdsentiment met een zieke twist? Of de taal waarin het gesproken wordt? Wij vonden dit een interessante vraag en hebben hier uiteraard meer onderzoek naar gedaan.

Goede recensies

Een van de belangrijkste redenen waarom Squid Game zo populair is, is het feit dat er veel goede recensies worden gegeven, en dan met name aan vrienden en familie. Tegenwoordig lijkt het alsof iedereen en zijn moeder Netflix heeft, en we willen dan ook graag weten wat anderen kijken. We willen ook graag geweldige series aanbevelen. Squid Game is bij zoveel mensen in de smaak gevallen dat er veel over gepraat wordt.

Naast het feit dat we dit aan onze vrienden en familie aanbevelen, is er ook een groep die de serie toch maar is gaan kijken omdat ze het overal tegenkomen. Het lijkt haast alsof we de afgelopen week nergens anders meer over kunnen praten, overal zie je wel iets over de serie voorbij komen. En als we dan toch die serie overal gaan zien, dan kunnen we net zo goed even kijken om te snappen waar iedereen het over heeft.

Bekijk ook:
Quiz: Wat weet je van de Netflix-serie Squid Game?

Anderstalige series worden toegankelijker

De laatste jaren beginnen anderstalige series ook steeds populairder te worden. Sinds 2019 wordt er in de Verenigde Staten alleen al 71 procent meer anderstalige series gekeken dan de voorgaande jaren. Vaak worden anderstalige series op Netflix ook voorzien van ondertiteling of gedubd. Squid Game is bijvoorbeeld beschikbaar in 37 talen ondertiteling, en in 34 talen gedubd, waardoor het heel toegankelijk is voor een breed publiek.

Memes

Je kent het vast wel; je komt een herkenbaar plaatje tegen en wil jouw vrienden hierin taggen om ze te laten lachen. Zo worden er ook memes van series en films gemaakt. Squid Game zit vol momenten die perfect tot een meme gemaakt kunnen worden. Laat die meme wereld nu net een van de populairste werelden zijn op het internet. Binnen een paar uur kunnen miljoenen mensen het gezien hebben, en die willen dan ook het origineel zien waardoor zij de serie op gaan zoeken.

@jagkoleen

Reply to @pinaeapple best believe it’s survival of the fittest #netflix #squidgame #squidgamenetflix #redlightgreenlight

♬ Squid Game – Green Light Red Light – Yovinca Prafika

Squid Game in het echt

Door de bekendheid van de serie zijn er ook een aantal gevallen bekend waar Squid Game in het echt nagebootst wordt. Zo is er bijvoorbeeld een basisschool in België waar de kinderen de serie op het schoolplein proberen na te doen. In plaats van dodelijke gevolgen krijgen de kinderen daar klappen. Dit is natuurlijk niet de bedoeling, al helemaal niet omdat de serie geclassificeerd is als 18+ op Netflix. Hoewel dit uiteraard afgekeurd wordt, zorgt dit er wel weer voor dat de serie in opspraak komt en zo weer een klein beetje extra bekendheid krijgt. Negatieve aandacht is aan het einde van de dag nog steeds aandacht.

In Parijs is het ook niet helemaal goed gegaan in de rij van een heuse Squid Game winkel. Hier kon je via een simulatie het spel zelf spelen, maar in de wachtrij liepen de gemoederen flink op waardoor een grote groep wachtenden met elkaar op de vuist gingen. Ook dit levert weer extra bekendheid op.

Heb jij Squid Game ook al gezien? Of ben jij de serie juist bewust aan het ontwijken? Laat het ons weten in de reacties!

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.