Kijktip van de week: Netflix - Squid Game 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Kijktip van de week: Netflix – Squid Game

Heb je wat tijd over en wil je graag een nieuwe serie gaan kijken? Probeer dan eens de nieuwe Netflix Original Squid Game! De serie wordt volledig in het Koreaans gesproken, dus je hebt waarschijnlijk wel ondertiteling nodig, maar dat maakt het verhaal er niet minder op. Hoe ver zou jij gaan om het spel te winnen?

Squid Game verhaallijn

Wat zou jij doen als het leven op dit moment niet echt in jouw voordeel is, en je een mysterieuze uitnodiging krijgt om een survival spel te spelen waarbij je miljoenen euro's kan winnen? Maar liefst 456 mensen kregen deze uitnodiging. Alle deelnemers zijn meegenomen naar een onbekende locatie waarbij zij van hun bezittingen gescheiden werden. Weglopen is geen optie meer.

De deelnemers nemen het tegen elkaar op met kinderspelletjes zoals Annemaria koekoek, maar zo heel onschuldig is het nu niet meer. Bij deze versies van de spelletjes mag je niet verliezen, anders is niet alleen het spel heel snel voorbij, maar ook je leven. Natuurlijk wil iedereen hier levend uitkomen. Het is dan ook cruciaal om altijd op je hoede te blijven, want niet iedereen speelt volgens de regels van vroeger.

Bekijk ook:
Waarom kijken we zo graag naar horror?

Is Squid Game eng?

Je moet de serie in principe zien als een mengelmoes van The Hunger Games en Saw, maar dan vele malen intensiever. Waar The Hunger Games vooral om strategie gaat, en Saw vooral om horror, focust Squid Game zich vooral op het psychologische aspect van zo'n strijd. Waarom willen deze mensen zo graag dat geld winnen? Hoe denken zij over de manier waarop er gewonnen wordt? Gaan ze het spel in hun eentje proberen te winnen, of werken ze samen met anderen? En werken ze dan eerlijk samen, of gebruiken ze die andere mensen gewoon om ze later te bedriegen? Het valt op dat ze in de serie vooral persoonlijkheden hebben gebruikt die bijna iedereen wel eens een keer tegen is gekomen in het echt.

Er zijn zoveel verschillende motivaties, strategieën en gevoelens waar naar wordt gekeken binnen de mini-serie, dat je zelf ook begint na te denken. Wat zou jij doen in die situatie? Keur je goed wat er gebeurt? Begrijp je de motivatie achter iemand zijn acties? Wat dat betreft kun je het dus ook een beetje vergelijken met Black Mirror. De serie is wat beelden betreft niet heel eng, omdat het vooral op de psychologie focust.

Bekijk ook:
Waarom kijken we zo graag naar horror?

Squid Game seizoen 2

Squid Game is op dit moment een mini-serie, en zal dat voorlopig ook blijven. Er zijn nog geen plannen voor een tweede seizoen, maar het wordt ook niet uitgesloten. Voordat dat zou gebeuren gaat de schrijver-regisseur van de show, Hwang Dong-hyuk, eerst verder met de film waar hij op dit moment mee bezig is. Mocht er daarna nog interesse zijn in een tweede seizoen, dan zou hij hierover kunnen nadenken. Het schrijven van Squid Game vond hij erg vermoeiend omdat hij het gewend is om films te schrijven. Als er wel een tweede seizoen zou komen, dan zou hij in ieder geval gebruik maken van meerdere schrijvers en ervaren regisseurs.

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.