Hoe staat het nu met Bitcoin? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Hoe staat het nu met Bitcoin?

Bitcoin bestaat al jaren, maar de hele wereld leerde de munt pas echt kennen in 2017. Er was toen sprake van een echte bitcoin hype, waardoor de koers naar bizarre hoogtes steeg. Op het hoogtepunt stond de koers ruim boven de 16.000 euro. Daarna ging het snel bergafwaarts met de koers. Maar hoe staat het er nu voor?

Hoe staat het nu met Bitcoin? 15

2017: Hét jaar van Bitcoin

Als je het jaar 2017 wil beschrijven, dan kan je de term bitcoin eigenlijk niet vergeten. Hoewel de digitale munt al jaren bestond, werd de term bitcoin pas echt bekend in dat jaar. En aan het begin van 2017 waren er niet veel mensen die toen konden vermoeden dat bitcoin een bizar jaar zou beleven. In januari stond de bitcoin koers namelijk rond de duizend euro. Wat – vergeleken met de voorgaande maanden – relatief hoog was, maar lang niet zo hoog als de koers dat jaar uiteindelijk zou worden.

De maanden na januari maakte de bitcoin koers ook geen rare sprongen. Februari, maart en april waren relatief rustig. Maar die rustige periode was voorbij in de vijfde maand van 2017. In mei sprong de koers opeens ruim boven de twee duizend euro uit. In de maand daarop leek bitcoin alweer zijn hoogtepunt te hebben gehad, want de koers daalde enigszins.

Bekijk ook:
IT-bedrijf Smartshore succesvol dankzij comfortabeler leven Indiase collega’s

Die daling bleek echter de voorloper van een enorme stijging te zijn. Want in augustus begon de bitcoin hype pas echt. In die maand steeg de bitcoin koers boven de vierduizend euro. En de maanden daarop bleef de koers maar stijgen. In oktober kwam de koers ruim boven de zesduizend euro. Daarna steeg de koers in november tot bijna tienduizend euro. En in december van 2017 reikte de koers tot een recordhoogte van bijna zeventienduizend euro. Heel de wereld was in de ban van bitcoin en bitcoin trading.

2018: Rampjaar voor Bitcoin

Maar, zoals we in Nederland weten, komt na een “gouden tijd” altijd een mindere periode. En die regel gold ook voor bitcoin. Na een geweldig jaar in 2017, ging het al snel bergafwaarts met de digitale munt in 2018. In februari stond de koers al rond de zevenduizend euro. Dat was een waardedaling van ongeveer tienduizend euro in een zeer korte tijd. En dat was niet eens het dieptepunt. Want rond de jaarwisseling stond de koers rond een “magere” drieduizend euro.

Bekijk ook:
Virtual reality trends: Drie top VR-brillen met de beste prijs-kwaliteitverhouding

Hoe staat het nu met Bitcoin? 16

2019 – Heden: Bitcoin stijgt weer

2018 was kortgezegd een slecht jaar voor bitcoin. En sommige mensen dachten dat bitcoin dat diepe dal niet meer boven zou komen. Maar het rampjaar betekende uiteindelijk niet het einde van de digitale munt. In 2019 bleek de gifbeker eindelijk leeg te zijn. En werd het herstel van de koers langzaam ingezet. In de maanden daarna wist de koers al snel op te krabbelen. En ondertussen is de bitcoin alweer meerdere keren meer dan tienduizend euro waard geweest.

Het afgelopen jaar lag de bitcoin koers zo rond de achtduizend euro gemiddeld. Momenteel presteert bitcoin zelfs beter dan dat. En staat de koers (op het moment van schrijven) ruim boven de negenduizend euro. Het zou zo maar kunnen dat de tienduizend euro grens weer snel wordt bereikt. En wie weet welke koershoogtes daarna nog gaan volgen.

Hoe de bitcoin koersen in de toekomst eruit zien blijft speculeren. En dat is iets wat we in dit artikel niet zullen doen. Één ding is zeker; bitcoin is anno 2020 nog heel actueel, en bitcoin trading is een trend die de komende tijd nog wel blijft bestaan.

Deel dit bericht
Read later
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.