engste horror films
Saved Read later
Deel dit bericht

Deze enge films moet je gezien hebben

Soms heb je gewoon even behoefte om lekker onder een deken te liggen, een bak popcorn op schoot te nemen, de lichten uit te doen, en de engste horrorfilm te kijken die je kan vinden. Maar op een gegeven moment ben je gewend aan al die horror films, dan is er toch niks engs meer aan? Wij hebben een lijstje met de engste horrorfilms opgesteld die je misschien toch nog zouden kunnen verrassen. Deze enge films zijn niet in een specifieke volgorde gezet.

The Hills Have Eyes

Een stelletje wilt hun 50 jarig jubileum vieren met hun drie kinderen, schoonzoon, en hun kleinkind. Dit doen ze door een ritje door de woestijn te maken. Natuurlijk zijn er wel betere manieren om een jubileum te vieren, en dat hebben hun vrienden en familie ook gezegd. Desondanks gaan ze er toch mee door. Het duurt niet lang voordat de familie een verkeerde afslag neemt en in handen komen van kannibalen. Een van de meest disturbing scenes in deze film is toch zeker wel dat er een hond vermoord en opgegeten wordt.

Orphan

Hoewel ik deze film zelf gezien heb, en hem ontzettend goed vond, blijft hij toch wel creepy. Het wordt nog enger wanneer je te horen krijgt dat dit verhaal mogelijk een waargebeurd verhaal is. Orphan gaat over een stelletje wat een 9-jarig meisje adopteert nadat zij hun eigen baby verloren zijn. Maar het 9-jarig meisje blijkt helemaal geen 9 te zijn, maar een volwassen serie-moordenaar. Ik zou deze film zeker aanraden!

Insidious

Het grootste probleem wat wij met horror films hebben, is dat de mensen altijd op het gevaar af gaan. “Dit huis stond te koop en er is een familie in vermoord, nu hoor ik rare geluiden ‘s nachts dus moet ik er wel op af in het donker“, zo gaat het ongeveer. Bij Insidious is dit juist niet het geval, en wilt de familie zo snel mogelijk weer verhuizen. Het probleem is alleen dat het huis niet het probleem was, hun zoon is het probleem.

Paranormal Activity

Wanneer we net een horrorfilm gezien hebben zijn we: bang dat er iemand naar ons kijkt in onze slaap, bang dat er geesten in het huis wonen, en bang dat er een monster tevoorschijn komt als we onze ogen sluiten. Paranormal Activity speelt hierop in. Het is op zo'n manier gespeeld dat het lijkt alsof het echt opnames zijn vanuit een huis, in plaats van een professionele film. Als je even lekker wilt schrikken is dit de film voor jou.

The Blair Witch Project

Ook dit is weer een film die lijkt alsof het een documentaire is. Het gaat over een groep vrienden die naar het bos gaan om de mythe, over een heks die mensen vermoord, op camera te krijgen. Toen de film uitgebracht werd in de bioscoop werd er zelfs gezegd dat mensen flauwvielen in de zaal. Er zijn zo veel mensen die denken dat dit echt een documentaire is, dat de acteurs nauwelijks meer werk kunnen krijgen. De meeste mensen denken dat zij werkelijk dood zijn, of vermist in het bos.

Ken jij nog meer horror films die op dit lijstje zouden moeten?

Laat het weten in de reacties of bekijk hier andere spannende artikelen!

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.