Deze kannibalenstam bestaat nog 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Deze kannibalenstam bestaat nog

We kennen ze uit boeken en films, kannibalen. De meesten van ons hebben ze nog nooit de hand geschud, anders waren we die misschien kwijt geweest. Maar er is een Italiaanse fotograaf geweest die het lef had om af te reizen naar Papoea-Nieuw-Guinea.

Hoewel het eten van mensenvlees daar verboden is, huizen er diep in de jungle stammen die wel van een stukje gebakken Japanner of Amerikaan houden. Zijn ervaringen heeft hij met antropologe Olga Ammann opgeschreven in een boek.

Blanken smaken te zout

De fotograaf, Lago Corozza, hoorde de kannibalen praten over de smaak van mensen. Blanke mensen schijnen volgens hen veel te zout smaken, bovendien ruiken ze te sterk. Dan weten we dat ook weer. Japanners schijnen het beter te doen in de pot van de kannibalen, deze hebben een absolute voorkeur, hun vlees is malser en minder zoutig. Ze zeggen dat het Japanse vlees alleen wordt overtroffen door het vlees van hun eigen vrouwen.

Bekijk ook:
De 10 meest huiveringwekkende wezens ooit gevangen op camera

Tv-maker vermist

De fotograaf had de mazzel dat hij het kon navertellen, de 67 jarige tv-maker Benedict Allen heeft waarschijnlijk minder geluk. Hij besloot de stam op te zoeken, zonder telefoon of GPS. Sindsdien is er nooit meer iets van hem vernomen. Hij zocht de Yaifo, een afgelegen stam die geen contact met de buitenwereld heeft. In het diepe oerwoud van Papoea-Nieuw-Guinea leven ook veel krokodillen. Het vermoeden bestaat dat hij in ieder geval is opgegeten. Of het de krokodillen, of de kannibalen waren is niet bekend.

Deze kannibalenstam bestaat nog 14

Brits stel gemarteld

Een Brits stel, dat op huwelijksreis was, zijn bijna in de kookpot van waarschijnlijk dezelfde kannibalen beland toen ze werden ontvoerd tijdens een trip in de jungle van Papoea-Nieuw-Guinea. Ze werden overmeesterd door vier stamleden die via gegrom met elkaar communiceerden. Het stel werd uitgekleed en gemarteld. Ze stonden doodsangsten uit toen ze het idee kregen dat ze zouden worden opgegeten. De twee wisten na een martelspel te vluchten en sloegen poedelnaakt alarm bij een inwoner die een hut aan het bouwen was.

Bekijk ook:
Wat zijn de populairste cosmetische ingrepen?

Inheemse stammen boos op journalisten

Omdat de kranten berichten plaatsen over ‘het eiland van kannibalen’ en ‘toerist vermist, waarschijnlijk door koppensnellers opgegeten’ vinden de inheemse stammen (er leven er honderden op het eiland) dat ze in een kwaad daglicht worden gesteld. Ze eisen eerherstel en proberen dat met rechtszaken te bereiken. Maar die ene stam, diep in de jungle, zal het een menselijke worst wezen.

Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.