Deze bekende Nederlanders hebben Expeditie Robinson gewonnen 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Deze bekende Nederlanders hebben Expeditie Robinson gewonnen

Het 21ste seizoen van Expeditie Robinson is voorbij en de nieuwe winnaar is bekend. Wil je weten wie er nog meer hebben gewonnen? Dan moet je snel verder lezen, want in dit artikel zetten we alle BN'ers die hebben gewonnen voor je op een rij!

2021: Robbert Rodenburg

Robbert Rodenburg is de laatste winnaar van Expeditie Robinson. Rodenburg wist in de finale te winnen van Anouk Maas, Do en Britte Lagcher. Rodenburg is de jongste winnaar ooit van het programma en dat heeft hij voor elkaar gekregen door te pieken op het juiste moment. Hij wist lang geen individuele proeven te winnen, maar tijdens de halve finale en finale won hij wel en dat is toch wanneer het echt moet.

2019: Hugo Kennis

In 2019 was Hugo Kennis een van de twintig deelnemers van Expeditie Robinson. Voor de bekende tv-kok was deelname al een droom die uitkwam, maar hij wist het spelletje ook nog eens te winnen. In de finale wist hij onder meer Eva Cleven en Shary-An Nivillac te verslaan en daardoor is hij nu – nog even – de laatste BN'er die Expeditie Robinson heeft gewonnen.

2018: Boer Jan

In 2018 mochten er zowel bekende als onbekende Nederlanders meedoen aan Expeditie Robinson. De onbekende Nederlanders waren fanatiek en de finale werd toen gewonnen door boer Jan. De publieksfavoriet wist onder meer onbekende Nederlander Dominique en oud-sporter Gregory Sedoc te verslaan.

Bekijk ook:
Top 10 gevaarlijkste stranden ter wereld

2017: Carlos Platier Luna

In 2017 deden er ook onbekende Nederlanders mee aan het populaire programma, en ook tijdens deze editie was het een van hen die er met de buit vandoor ging. In de finale bleek namelijk Carlos Platier Luna de sterkste te zijn. Zijn deelname betekende ook de start van een tv carrière, want Carlos deed daarna ook mee aan andere programma's zoals Boxing Stars en De Alleskunner VIPS.

Fun fact: in de finale versloeg Carlos onder meer Kaj Gorgels. Gorgels is nu de presentator van Expeditie Robinson. Soundos El Ahmadi was de andere (verrassende) finalist van het seizoen.

2016: Bertie Steur

2016 was het jaar waarin Bertie Steur Expeditie Robinson won. Dat was destijds best opvallend, want de boerin werd tijdens de eerste eilandraad meteen weggestemd. Toch mocht Bertie op een ander eiland doorgaan met het programma en daar wachtte ze haar kans af totdat ze weer mocht terugkeren. Uiteindelijk lukte het Bertie toch nog om een plek in de finale te bemachtigen en die wist ze te winnen. Dat is presteren op het moment dat het moet!

2015: Amara Onwuka

In 2015 deed Amara Onwuka mee met Expeditie Robinson. In de finale won ze van Oscar Earts en Anna Speller.

Bekijk ook:
Quiz: Waar in Azië zijn deze foto's genomen?

2014: Kay Nambiar

Kay Nambiar wist in 2014 Expeditie Robinson te winnen. In de finale versloeg hij onder meer zangeres Krystl en acteur Ferry Doedens.

2013: Edith Bosch

In 2013 was Edith Bosch de winnaar van Expeditie Robinson. In een bijzondere finale met alleen maar vrouwen versloeg de judoka Geraldine Kemper en Anna-Alicia Sklias.

Bekijk ook:
10 Bizarre zeedieren

2012: Fatima Moreira de Melo

In 2012 wist Fatima Moreira de Melo Expeditie Robinson te winnen. De hockeyster won in de finale toen van Peggy Vrijens, Fajah Lourens en de Belgische Christophe de Meulder.

2010: Regina Romeijn

Regina Romeijn won in 2010 Expeditie Robinson, waarin ze in de finale de Belgische Tatiana Silva Braga Taveres versloeg. Romeijn was daarmee de eerste Bekende Nederlander die Expeditie Robinson won.

Bekijk ook:
De supermakkelijke topografie van Nederland quiz; ken jij de topo nog?

Dit zijn alle bekende Nederlanders die ooit Expeditie Robinson hebben gewonnen. Andere edities van het populaire programma zijn gewonnen door onbekende Nederlanders, of Belgische deelnemers.

Welke bekende Nederlander kunnen we straks aan dit lijstje toevoegen?

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.