Met dit tuingereedschap wordt het bijhouden van de tuin een stuk makkelijker 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Met dit tuingereedschap wordt het bijhouden van de tuin een stuk makkelijker

Tuinieren is leuk, maar soms ook heel wat werk. Gelukkig kan het bijhouden van de tuin een stuk makkelijker als je maar het juiste tuingereedschap gebruikt. Wil je weten wel tools je eigenlijk niet kan missen in een tuin? Dan moet je snel verder lezen, want in dit artikel zetten we een aantal stukken tuingereedschap voor je op een rij waarmee tuinieren een stuk makkelijker wordt!

Bladblazer

Het is weer herfst en dat betekent dat de blaadjes weer volop van de bomen afvallen. Dat ziet er ontzettend leuk uit, maar al die bladeren in je tuin zijn wat minder praktisch. Teveel blad op het gazon kan het gras doen verstikken en bladeren op de stoep kunnen zelfs glad worden en daardoor gevaarlijk zijn.

Alle mensen met een tuin zullen daarom elke jaar tijdens de herfst weer buiten bezig zijn om hun tuin bladvrij te krijgen, maar met een hark kan dat een behoorlijke klus zijn. Bladblazers zijn daarvoor de ideale uitkomst, omdat je hiermee binnen mum van tijd alle bladeren verzameld krijgt. Je kan dit handige gereedschap kopen bij Toolnation. Al kan het overigens ook geen kwaad om een hark bij de hand te hebben.

Bekijk ook:
Creëer je eigen wellnesspa thuis met deze top gadgets

Gratis stockfoto met binnen, binnenshuis, dageraad

Grasmaaier

Voor het onderhouden van een mooi gazon is een grasmaaier natuurlijk onmisbaar. Gras mag namelijk niet te lang worden, want dan krijgen nieuwe grassprieten te weinig licht. Het is daarom belangrijk om regelmatig te maaien en daarvoor heb je dus een grasmaaier nodig.

Het is daarnaast ook handig om een grasschaar of trimmer te hebben. Hiermee kan je de gazonranden bijhouden en de stukjes gras bijwerken die de grasmaaier niet kan bereiken.

Grasmaaier

Snoeischaar

Zoals het bekende gezegde gaat; “snoeien doet bloeien”, en een groene tuin onderhouden zonder snoeischaar is bijna onmogelijk. Het komt namelijk regelmatig voor dat een plantje gesnoeid of bijgeknipt moet worden, en dit wil je echt niet doen met de keukenschaar!

Snoeischaar

Heggenschaar

Met een snoeischaar kan je heel wat plantjes snoeien, maar met een flinke heg in de tuin heb je toch wat beter materiaal nodig. Voor het grovere en grotere knipwerk kan je daarom maar beter een heggenschaar in huis nemen. Zo kan je ook de heg tip top in orde houden!

Bekijk ook:
Valkuilen bij het schilderen van houten gevelbekleding

Heg

Tuinslang

Een groene tuin heeft water nodig en helaas komt dat niet altijd uit de lucht vallen. Het is dus aan jou de taak om de tuin van genoeg water te voorzien en dat kan eigenlijk alleen met een tuinslang. Je kan hier natuurlijk ook een gieter voor gebruiken, maar dat is eigenlijk alleen maar een optie voor als je tuin niet al te groot is. Anders blijf je met de gieter heen en weer lopen…

Tuinslang

Kruiwagen

Mensen die vaak in de tuin werken, weten dat het regelmatig voorkomt dat je iets (zwaars) moet verplaatsen. Tillen is dan een behoorlijke opgave, maar met een kruiwagen is het meeste sjouwwerk zo weer gedaan.

Kruiwagen

Schep

Een goede schep is eigenlijk ook onmisbaar in een groene tuin. Die heb je bijvoorbeeld nodig als je weer een nieuw plantje gaat planten of iets anders wilt uitgraven.

Bruine Schop

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.