8 Tips voor een sfeervolle woning in de winter 14
Saved Read later
Deel dit bericht

8 Tips voor een sfeervolle woning in de winter

Wil je weten hoe je meer sfeer in huis creëert in de wintermaanden? Dan moet je snel verder lezen, want in dit artikel delen we een paar nuttige tips om je huis helemaal klaar te maken voor de winter!

Het is weer bijna december en dat betekent dat de feestdagen er aankomen, dat het buiten steeds kouder en donkerder wordt en dat we straks misschien mogen genieten van een mooi pak sneeuw. Dit is daarom de perfecte moment om binnen veel tijd door te brengen, maar dan is het wel fijn als de woning een gezellige sfeertje heeft. Dat is eenvoudig voor elkaar te krijgen als je de onderstaande tips volgt!

Tip 1: Vergeet de plaids en dekentjes niet!

In de koude maanden liggen we maar al te graag op de bank of in bed met een leuke film of goed boek erbij. Dan is het wel zo prettig als je een heerlijke deken of mooie plaid klaar hebt liggen om je warm te houden. Een deken of plaid heeft niet alleen een nuttige functie, maar ziet er ook nog eens erg leuk uit. Deze hebben daarom ook nog een esthetische waarde en zijn daarom tijdens de winter – maar eigenlijk altijd wel – onmisbaar voor in huis.

Bekijk ook:
Waar moet je aan denken bij het laten bouwen van een aanbouw?

mug of coffee with marshmallow in front of open book on tray

Tip 2: Een gezellig vloerkleed

Een vloerkleed is ook nooit een slechte aanwinst voor in huis. Dit geeft namelijk een extra warme sfeer aan de ruimte en die warmte is ook nog eens voelbaar. Daarnaast heeft een vloerkleed een dempende werking, waardoor de akoestiek van de ruimt er ook op vooruit gaat. Genoeg redenen dus om over een vloerkleed na te denken.

Kleed

Tip 3: Buiten wit, binnen groen; denk aan plantjes

Buiten zijn de meeste blaadjes van de bomen gevallen en oogt het al gauw wat kil en wit. Dat hoort bij de winter, maar binnen kan je de natuur wel in leven houden; en dat oogt erg prettig. Zet dus een paar gezellige kamerplanten in de ruimt en zie de sfeer met stappen vooruitgaan. Je moet de planten wel goed verzorgen, want in de winter hebben ze extra aandacht nodig.

Planten

Tip 4: Met kerst een kerstboom

Het is weer bijna kerst en dan kan een kerstboom eigenlijk niet ontbreken. Regel wat mooie versiering en dan heb je zo de gezellige kerstsfeer in huis gehaald!

Bekijk ook:
Creëer je eigen thuisbioscoop: alles over de trendy cinewall met haard

kerstboom

Tip 5: Kerstverlichting

De winter staat ook wel bekend om de donkere maanden en dat is dus het perfecte moment voor mooie kerstverlichting. Je kan buiten aan de bomen, struiken of andere planten leuke kerstverlichtingen hangen. Maar, ook binnen kan je voor een gezellige sfeer zorgen met behulp van een paar mooie lampjes.

Kerstverlichting

Tip 6: En kaarsen

Niet alleen elektrische verlichting kan voor sfeer zorgen, want ook kaarsen zijn echte sfeermakers. Zet de verlichting op een wat lagere stand en laat de kaarsen “shinen”. Dat geeft pas een mooie sfeer in huis. Vergeet de kaarsen echter niet uit te doen wanneer je de ruimte verlaat, want het blijft natuurlijk vuur!

Kaarsen

Tip 7: Gezellig voor de open haard

De open haard staat ook bekend als een echte sfeermaker in de donkere maanden. Dus als je woning over een open haard beschikt, kan je die maar beter vaak gebruiken. Als je geen open haard hebt kan je een elektrische kachel overwegen. Of je zet gewoon een YouTube filmpje van een open haard op je laptop of tablet aan!

Open haard

Tip 8: Muren verven

Als laatste tip kan je ook overwegen om een – of meerdere muren – een likje verf te geven. Kies voor een warme kleur – bijvoorbeeld olijfgroen of oudroze – en dan kan je de sfeer in de ruimte een grote make-over geven. Dit is een echte aanrader als je alleen maar witte muren hebt.

Groene muur

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.