Top 10 gevaarlijkste stranden ter wereld 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Top 10 gevaarlijkste stranden ter wereld

Lekker een dagje naar het strand, wie houdt daar nou niet van? Maar, dan moet je natuurlijk wel een goed strandje uitkiezen, anders kan het zo maar eens verkeerd aflopen… Sommige stranden zijn namelijk een stuk minder geschikt voor een goede chillsessie dan andere strandjes, omdat ze aardig gevaarlijk zijn. Welke plekken kan je dan maar beter vermijden? Dat zie je in de onderstaande video met de top 10 gevaarlijkste stranden ter wereld!

Bij een strand denk je misschien niet zo snel aan gevaar, maar ook stranden kunnen ook aardig gevaarlijk zijn. Maar, wat maakt een strand dan zo gevaarlijk voor mensen? Het eerste gevaar schuilt bij de andere strandbezoekers. Er zijn namelijk ook genoeg dieren te vinden bij het strand en de zee, en die zijn niet allemaal even vriendelijk. Iedereen die Jaws heeft gezien zal het water argwanend in de gaten houden en uitkijken naar haaien, maar ook kwallen en giftige slangen kunnen bijvoorbeeld al snel de pret bederven.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 gevaarlijkste gedetineerden ter wereld

In de zee zijn daarnaast ligt er daarnaast soms nog wel meer gevaar op de loer voor mensen. Zo kan het water soms ook te koud of te warm zijn voor mensen. Zo zien de stranden in het hoge noorden er prachtig uit, maar is het water daar echt te koud om te zwemmen. Daar tegenover heb je ook weer gebieden waar het water veel te warm is – bijvoorbeeld door vulkanische invloeden – en dan is het water echt te warm voor een zwemtochtje.

De zee kan ook gewoon simpelweg te wild zijn voor mensen. Als de stroming te sterk zijn of de golven te groot, dan kan je als mens daar maar beter uit de buurt blijven. Als je dan even niet oplet, dan word je zomaar meegenomen door het water. Met een beetje pech is dat dan tevens het laatste wat je ooit doet.

Een strand en de zee kunnen ook nog gevaarlijk zijn dankzij menselijke invloed. Zo heb je stranden die zo ernstig vervuild zijn door mensen, dat je die maar beter links kan laten liggen. Of je moet juist van een grote – en giftige – vuilnisbelt houden…

Top 10 gevaarlijkste stranden ter wereld

In de onderstaande video kan je de top 10 gevaarlijkste stranden ter wereld zien:

Bekijk ook:
De 10 meest gevaarlijke steden

Deze gevaarlijke stranden worden in de video genoemd:

10. Hanakapiai Beach – Hawaii, Verenigde Staten

9. Utakleiv Beach – Noorwegen

8. Boa Viagem Beach – Brazilië

7. Skeleton Coast – Namibië

6. Chowpatty Beach – Indië

5. Kilauea stranden – Hawaii, Verenigde Staten

4. Darwin – Australië

3. Rode Driehoek – Californië, Verenigde Staten

2. Bikini Atoll – Marshall Eilanden

1. Zipolite Beach – Mexico

Zo zie je maar weer dat je overal ter wereld gevaarlijke stranden kan vinden. Van Noorwegen tot de Verenigde Staten en van Australië tot aan Brazilië, al deze landen hebben wel een strand dat je beter niet kan bezoeken.

Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.