de Plaaggeest - Bassie & Adriaan
Poll bekijken
Saved Read later
Deel dit bericht

Bleef jij vroeger thuis voor deze klassieke kinderseries?

Je kunt je het tegenwoordig niet meer voorstellen met de mogelijkheden van bijvoorbeeld Netflix of Videoland, dat je thuis blijft om een serie te kijken op televisie. Ben je wat ouder dan waren er een aantal series waarvoor je thuis bleef, terug de tijd in met wat nostalgie. 

De Fabeltjeskrant

Uitgeroepen tot het beste kinderprogramma aller tijden: De Fabeltjeskrant met meneer de Uil. Als kind ging je niet eerder slapen tot hij had gezegd, “oogjes dicht en snaveltjes toe”. Natuurlijk werden eerst de verhalen verteld over de gebeurtenissen in het Grote Dierenbos, Juffrouw Ooievaar, Bor de Wolf, Ed en Willem Bever en Stoffel de Schildpad waren maar enkele fabeltjeskrant figuren.

Bassie en Adriaan

Natuurlijk kent iedereen de clown en acrobaat Bassie en Adriaan, en niet te vergeten de plaaggeest waar je als kind nachtmerries van kreeg. De carrière van de twee broers is begonnen in het circus, hier heeft Bas besloten zich als clown te verkleden. Het duo Bassie en Adriaan werd geboren, in 1978 verscheen de serie voor het eerst op televisie.

Bekijk ook:
Tijd voor romantiek? De beste romantische films & series op WithLove

Peppi en Kokki

Zeg je Peppi en Kokki dan komen direct de twee matrozen bij je op het netvlies, het deuntje krijg je niet meer uit je hoofd als je aan de korte avonturen denkt van deze twee. Ze waren altijd op zoek naar een baan, erg handig waren ze overigens niet zo samen. Helaas is de serie niet zo heel erg lang op televisie geweest (1972 – 1978).

De Grote Meneer Kaktus Show

Peter Jan Rens die de rol van Meneer Kaktus speelt in een lichtblauwe pyjama met een stropdas, Kweetniet in zijn opvallende gele bokskleding en onnozele gedrag was ook niet te missen in de ring. En niet te vergeten Mevrouw Stemband, met haar opvallende jurk in dierenprint. Om het geheel compleet te maken was er ook nog het aanstekelijke liedje wat ieder kind meezong.

Poll Voor welke serie bleef jij vroeger thuis?

De Fabeltjeskrant16.7%
Bassie en Adriaan66.7%
Peppi en Kokki0%
De Grote Meneer Kaktus Show16.7%
📊 Bekijk resultaten
1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.