pierre carding overleden
morris71/123rf.com
Saved Read later
Deel dit bericht

Modeontwerper Pierre Cardin (98) overleden

Modeontwerper Pierre Cardin is vanochtend op 98-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie bevestigd aan de Franse media. Pierre Cardin stond vooral bekend om zijn futuristische haute couture en mode. Tevens was hij een van de eerste openlijke homoseksuele ontwerpers in Parijs.

Pierre Cardin overleden

Pierre Cardin werd geboren in Italië, hoewel zijn ouders allebei Frans waren. Al vanaf een jonge leeftijd was Cardin gefascineerd door het ontwerpen van kostuums en architectuur. In 1936, toen hij slechts 14 jaar oud was, was hij leerling van een modezaak waar hij de basis van modeontwerp en -bouw leerde. In 2939 ging hij voor kleermaker Vichy werken. Tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft hij mode even losgelaten en is hij voor het Rode Kruis gaan werken. Uiteindelijk werkte Cardin van 1947 tot 1950 samen met Christian Dior.

Pierre Cardin merk

Sinds 1950 werkte Pierre Cardin voor zichzelf waarna we in 1953 zijn haute couture mochten bewonderen. Zijn hoogtepunten waren echter in de jaren zestig en zeventig toen hij veel bezig was met zijn futuristische Cosmocorps-collectie. Tijdens zijn carrière zijn er veel beroemdheden die zijn ontwerpen hebben gedragen zoals The Beatles, The Rolling Stones en Lady Gaga. Het zou zelfs aan Lady Gaga te danken zijn dat Cardin zijn kleding een comeback maakte in de modewereld in 2018.

Bekijk ook:
Zoveel geld heeft Hamas jaarlijks beschikbaar voor de strijd tegen Israël

Wat maakt Pierre Cardin bijzonder?

Hetgeen wat Pierre Cardin zo origineel en bijzonder maakt is vooral het gebruik van geometrische vormen. De geometrische vormen zoals cirkels en driehoeken worden gebruikt in combinatie met traditionele en nieuwe synthetische stoffen om unieke en onnavolgbare lijnen te creëren die overal ter wereld herkend worden. Cardin haalde zijn inspiratie uit alles wat je maar kon bedenken: de Japanse en Chinese levensstijl in de jaren '60 en '70, het dagelijkse leven, indrukwekkende ontmoetingen, maar ook de sociale, culturele en industriële evoluties en revoluties. Pierre Cardin was een van de eerste luxe modeontwerpers die zijn werk globaal wist te presenteren.

 

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.