in

Kans op sneeuw op oudejaarsdag

In het zuiden en zuidoosten blijft de sneeuw waarschijnlijk liggen

De eerste sneeuw van deze winter is in sommige plaatsen in Groningen al gevallen. De kans is groot dat de rest van Nederland ook sneeuw ziet op oudejaarsavond. Het hoort in ieder geval in de ochtend al te sneeuwen, maar het is niet bekend hoe lang de sneeuwbui zal aanhouden. In het zuiden en zuidoosten is er een kans dat de sneeuw blijft liggen.

Sneeuw Groningen

Vanmorgen lag er in de provincie Groningen op sommige plaatsen een sneeuwlaag van 1 tot 2 centimeter. Het is vandaag niet bepaald warm in Groningen met een temperatuur van maximaal 2 graden. De sneeuw kan hierdoor prima tot in de middag blijven liggen. Natuurlijk werd er van deze, tegenwoordig bijzondere, gebeurtenis gebruik gemaakt om leuke foto’s te maken. De komende dagen blijft het koud en is er kans op natte sneeuw.

Sneeuw oudejaarsdag

sneeuw oudejaarsdag
bron: buienradar.nl

Op oudejaarsdag is er een grote kans dat de rest van Nederland ook sneeuw ziet. Er is dan sprake van een langstrekkende storing. Het is mogelijk dat er dan op meerdere plekken een sneeuwdek van enkele centimeters gevormd wordt, maar op de meeste plekken zal dit niet het geval zijn. Het zuiden en zuidoosten van het land hebben de grootste kans om sneeuw te krijgen die blijft liggen, namelijk 20 procent volgens weerman Wouter van Bernebeek. De sneeuwbuien zouden al vroeg in de ochtend beginnen. Groningen heeft dus al wat sneeuw mogen zien dit jaar, maar hopelijk komt de rest van Nederland ook nog aan de beurt.

Bekijk ook:
De kaashack: bedreigen hackers de levering van ons dagelijks brood(beleg)?

Sneeuw 2021

Ook is er een kans dat we in januari sneeuwbuien krijgen. De kans hierop is het grootst rond 3 en 4 januari omdat er dan ook weer sprake is van een langstrekkende storing. In de nachten neemt de kans op vorst toe. Daarnaast liggen de temperaturen de rest van die week slechts een paar graden boven nul waardoor die kans op sneeuwbuien aanwezig blijft. Op 2 januari zou het echter droog moeten blijven en zouden we zelfs af en toe de zon kunnen zien. Er is echter wel een wind die uit de oostelijke richting komt waardoor het nog altijd koud aanvoelt.

 

Bekijk ook:

Foutje gezien? Laat het ons weten! Selecteer de tekst en druk Ctrl+Enter.

Contributor

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

   regels avondklok

   Wat zijn de regels van een avondklok?

   pierre carding overleden

   Modeontwerper Pierre Cardin (98) overleden