Kans op sneeuw op oudejaarsdag

0 Shares

De eerste sneeuw van deze winter is in sommige plaatsen in Groningen al gevallen. De kans is groot dat de rest van Nederland ook sneeuw ziet op oudejaarsavond. Het hoort in ieder geval in de ochtend al te sneeuwen, maar het is niet bekend hoe lang de sneeuwbui zal aanhouden. In het zuiden en zuidoosten is er een kans dat de sneeuw blijft liggen.

Sneeuw Groningen

Vanmorgen lag er in de provincie Groningen op sommige plaatsen een sneeuwlaag van 1 tot 2 centimeter. Het is vandaag niet bepaald warm in Groningen met een temperatuur van maximaal 2 graden. De sneeuw kan hierdoor prima tot in de middag blijven liggen. Natuurlijk werd er van deze, tegenwoordig bijzondere, gebeurtenis gebruik gemaakt om leuke foto’s te maken. De komende dagen blijft het koud en is er kans op natte sneeuw.

Sneeuw oudejaarsdag

sneeuw oudejaarsdag

bron: buienradar.nl

Op oudejaarsdag is er een grote kans dat de rest van Nederland ook sneeuw ziet. Er is dan sprake van een langstrekkende storing. Het is mogelijk dat er dan op meerdere plekken een sneeuwdek van enkele centimeters gevormd wordt, maar op de meeste plekken zal dit niet het geval zijn. Het zuiden en zuidoosten van het land hebben de grootste kans om sneeuw te krijgen die blijft liggen, namelijk 20 procent volgens weerman Wouter van Bernebeek. De sneeuwbuien zouden al vroeg in de ochtend beginnen. Groningen heeft dus al wat sneeuw mogen zien dit jaar, maar hopelijk komt de rest van Nederland ook nog aan de beurt.

Sneeuw 2021

Ook is er een kans dat we in januari sneeuwbuien krijgen. De kans hierop is het grootst rond 3 en 4 januari omdat er dan ook weer sprake is van een langstrekkende storing. In de nachten neemt de kans op vorst toe. Daarnaast liggen de temperaturen de rest van die week slechts een paar graden boven nul waardoor die kans op sneeuwbuien aanwezig blijft. Op 2 januari zou het echter droog moeten blijven en zouden we zelfs af en toe de zon kunnen zien. Er is echter wel een wind die uit de oostelijke richting komt waardoor het nog altijd koud aanvoelt.

 

Bekijk ook:

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.