in ,

Acteur Ian Holm, Bilbo Baggins uit ‘The Lord of the Rings’, overleden

Bilbo Baggins was een geliefd personage

Bilbo Baggins The Hobbit

The Lord of the Rings en The Hobbit fans hebben vandaag triest nieuws gekregen. Ian Holm, bekend als Bilbo Baggins, is vanochtend op 88-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn manager bekend gemaakt.

Ian Holm overleden

De Britse acteur is overleden in het bijzijn van zijn familie in een ziekenhuis in Londen. Hij heeft daar hard gevochten tegen de ziekte van Parkinson, maar tevergeefs. “Met grote droefheid laten we weten dat acteur Sir Ian Holm vanmorgen op 88-jarige leeftijd is overleden,” aldus zijn manager.

Ian Holm acteur

Ian Holm is al op een jonge leeftijd begonnen aan zijn carrière. Hij is begonnen met theatervoorstellingen in het Verenigd Koninkrijk. Vanaf 1960 mocht hij onderdeel uitmaken van het theatergezelschap de Royal Shakespeare Company. Hierna heeft hij zich ontwikkeld tot filmacteur.

De meeste van ons kennen hem als Bilbo Baggins uit de films The Lord of the Rings en The Hobbit. Verder speelde hij ook in de film Alien (1979) en The Fifth Element (1997).

Bekijk ook:
Cuba, na 60 jaar verder zonder Castro aan het bewind

 

Bekijk ook:

Foutje gezien? Laat het ons weten! Selecteer de tekst en druk Ctrl+Enter.

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Horrorverhalen bij de tandarts

Chili con Carne – De historie en lekkerste recepten