in

Zangeres Roxette (61) overleden aan hersentumor

Marie Fredriksson, zangeres van het Zweedse duo Roxette, is op 61 jarige leeftijd overleden. Haar manager laat weten dat ze na een lang ziekbed in de ochtend van maandag 9 december is overleden.

”Het is met groot verdriet dat we moeten aankondigen dat een van onze grootste en meest geliefde artiesten is heengegaan”, aldus familie Fredriksson 

Roxette

Samen met het Zweedse popicoon Per Gessle vormde Fredriksson eind jaren tachtig de band Roxette, op ABBA na de meest succesvolle Zweedse band allertijden. Per Gessle, die samen met Fredriksson het duo Roxette vormde, is verslagen van het nieuws. Samen brachten ze wereldhits uit als Listen To Your Heart, Joyride, Sleeping In My Car, It Must Have Been Love en How Do You Do.

De tijd gaat hard. Ik weet nog goed hoe we in mijn kleine flat in Halmstad onze dromen deelden. En wat voor een geweldige droom hebben we samen beleefd. Het wordt nooit meer hetzelfde zonder jou.

Hersentumor

In 2002 viel de zangeres plotseling flauw, waarna bleek dat ze een hersentumor had. Ze werd behandeld, en in 2005 werd ze zelfs kankervrij verklaard. In 2009 stond ze weer op het podium, maar haar ziekte werd ze nooit echt de baas. In 2016 werd haar tour afgebroken wegens gezondheidsproblemen.

 

 

Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Laden…

0

De anti-Greta is opgestaan!

Drie invloedrijke inspirerende vrouwen