7 opmerkelijke verschillen tussen ochtend- en avondmensen 12
Poll bekijken
Saved Read later
Deel dit bericht

7 opmerkelijke verschillen tussen ochtend- en avondmensen

Je bent een ochtendmens of een avondmens. Dat merk je snel genoeg: als je elke ochtend een uur nodig hebt om wakker te worden, dan ben je zonder twijfel een avondmens. Als je juist makkelijk je bed uitkomt en meteen in staat bent om productief te zijn, dan ben je een ochtendmens. In beide gevallen zitten er voor- en nadelen aan vast. We hebben de verschillen tussen een avondmens en een ochtendmens hieronder op een rijtje gezet.

Avondmensen drinken meer alcohol

Avondmensen drinken meer koffie, cola en alcohol. De oorzaak ligt waarschijnlijk in het feit dat deze mensen toch nog even gezellig in de avond dat ene wijntje pakken, of onbewust verlangen naar cafeïne om dat ene uurtje extra te kunnen pakken.

Ochtendmensen leven langer

Avondmensen hebben maar liefst 10% kans om vroeger dood te gaan, de ironie is lachwekkend. Dit komt door het laat naar bed gaan, en weer voor hun werk op moeten staan. Ochtendmensen hebben dit probleem niet. Zij staan fris en fruitig op, en hebben geen last van chronisch slaapgebrek.

Avondmensen zijn creatiever

Bij creatievelingen staat klok altijd op middernacht. Avondmensen krijgen de beste ideeën als de zon allang onder is, en zijn ook een stuk meer oplossingsgerichter dan ochtendmensen. Daarnaast zijn avondmensen flexibeler in de omgang, en komen met de beste ideeën als een ochtendmens allang op een oor ligt.

Ochtendmensen eten minder

Het is een feit dat avondmensen meer eten dan ochtendmensen. Avondmensen zetten nu eenmaal vaker een blokje kaas of bakje chips op tafel als de late uurtjes zijn aangebroken. Ochtendmensen liggen vaak voor 22:00 in bed, en dan wordt er geen vet meer verbrandt en tellen de calorieën dubbel, al zijn de meningen daarover verdeeld.

Avondmensen zijn spannender

Nachtmensen zijn spannender, mysterieuzer, en impulsiever dan ochtendmensen. Ze zijn over het algemeen ook een stuk extraverter, en nemen vaker risico’s. Ze zijn kortom een stuk minder ‘saai’ dan ochtendmensen, die introverter en gereserveerder zijn.

Ochtendmensen zijn meer tevreden

Ochtendmensen genieten sneller van de kleine dingen in het leven. Avondmensen daarentegen piekeren meer, hebben vaker stress en last van angsten. Ochtendmensen verplaatsen hun overgebleven werk naar de volgende dag, terwijl avondmensen juist diep tot in de nacht doorwerken, en dat heeft een negatief effect op het humeur.

Avondmensen zijn vaker ziek

Avondmensen hebben sneller kans op suikerziekte, psychische aandoeningen, en problemen met de luchtwegen. Als de zon onder gaat dan moet ‘de oermens’ in ons gaan slapen. Als we dit niet doen dan raakt onze lichaam en geest verstoord, en dat levert op termijn problemen op.

Poll Ben jij een ochtendmens of een avondmens?

Ik ben een ochtendmens48.5%
Ik ben een avondmens46.7%
Ik slaap nooit4.7%
📊 Bekijk resultaten
Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.