Haarmaskers die je zelf kunt maken met producten uit huis 8
Saved Read later
Deel dit bericht

Haarmaskers die je zelf kunt maken met producten uit huis

Het is fijn als je je haar de liefde geeft die het nodig heeft. Er zijn talloze potten met maskers in de winkels te vinden, maar helaas zijn er bij veel van deze maskers ingrediënten toegevoegd die niet helemaal goed gaan op je haar. Bij het zelf maken van een haarmasker weet je precies wat voor ingrediënten je op je haar smeert, waardoor je kunt genieten van je mooie zachte haren. Een aantal DIY haarmaskers kun je hieronder vinden! 

Futloos haar

Heb je veel last van droog haar? Dat kun je eenvoudig verhelpen met dit simpele masker. Pak de volgende ingrediënten uit de kast:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ei
  • Twee eetlepels mayonaise

Het klinkt misschien een beetje heftig, maar deze ingrediënten zorgen voor een perfect masker voor je droge haren. Mix deze producten uit de kast samen en laat het masker ongeveer vijftien minuten tot een halfuur intrekken. Voor extra effect kun je eventueel je haar inwikkelen met aluminiumfolie!

Haarmaskers die je zelf kunt maken met producten uit huis 9

Breekbaar haar

Heb je het gevoel alsof je haren elke dag met bakken uit de lucht vallen? Dan is een masker voor breekbaar haar ideaal voor jou lokken. Je haar kan eenvoudig afbreken als je bijvoorbeeld vaak je haar föhnt, maar ook stylen, krullen en kleuren zijn boosdoeners voor je haar. Je hoeft het zeker niet allemaal over te slaan, maar je kunt dan wel je haar een extra boost geven.

Bekijk ook:
Botoxbehandeling: Meer dan alleen een middel tegen rimpels

Wat je hiervoor nodig hebt?

  • 1 geprakte banaan
  • 1 el olijfolie

Prak de banaan goed tot het een egaal mengsel is geworden. Voeg vervolgens de olijfolie toe en meng het tot 1 mooi geheel. Breng het vervolgens aan op je haar en laat het ongeveer dertig minuten zitten. Ook bij dit masker kun je je haar eventueel weer wikkelen in aluminium folie om het beste resultaat te bereiken. Was het na deze dertig minuten zorgvuldig uit en je haar is weer als nieuw!

Haarmaskers die je zelf kunt maken met producten uit huis 10

Droog haar

Een van de grootste oorzaken van droog haar is de temperatuurwisseling. De frissere winter periode hebben we alweer achter de rug waarbij de verwarming af en toe z'n werk heeft gedaan. Je haar kan dus wel weer een oppepper gebruiken, bijvoorbeeld door avocado's in je haar te gebruiken in plaats van op toast.

  • 1 a 2 overrijpe avocado's

Of je 1 of 2 avocado's gebruikt is afhankelijk van de lengte van je haar. Prak allereerst de avocado's goed zodat er een soort avocado sausje ontstaat. Breng dit sausje aan op je haar en laat het vervolgens dertig minuten intrekken. Belangrijk om het vervolgens wel goed uit te spoelen, voordat je allerlei groene stukjes in je haar terug kunt vinden. Hopelijk voelt je haar weer zacht en minder droog aan.

Bekijk ook:
Ontdek de echte realiteit achter Instagram en laat vergelijken achter je!

Haarmaskers die je zelf kunt maken met producten uit huis 11

Plantaardig oliën in DIY schoonheidsproducten

Olijfolie is niet het enige verzachtende middel dat als bestanddeel van zelfgemaakte schoonheidsproducten gebruikt kan worden. Ben je op zoek naar pure arganolie? Kies dan de ongeraffineerde, koudgeperste arganolie van Nanoil. Deze is van hoge kwaliteit en de fles bevat gecertificeerde Marokkaanse olie. Het is de meest effectieve cosmetica en het geeft altijd de gewenste effecten. Het maakt hierbij niet uit of je het alleen gebruikt of combineert met andere ingrediënten om zelf schoonheidsproducten te maken.

Haarmaskers die je zelf kunt maken met producten uit huis 12

Bekijk ook:

1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.