sexy
Saved Read later
Deel dit bericht

De gezondheidsvoordelen van een vrouwelijk orgasme

We weten (hopelijk) allemaal dat er weinig dingen op de wereld zo heerlijk zijn als een orgasme. Het is ontspannend en je voelt je na afloop fantastisch. Maar naast het feit dat je er een fijn gevoel aan over houdt heeft een orgasme nog tal van andere positieve gevolgen voor je gezondheid.

Goed voor je witte bloedcellen

Onderzoek toont aan dat een orgasme goed is voor je witte bloedcellen. En die witte bloedcellen helpen je als je ziek bent of dreigt te worden. Ook is onderzocht dat mensen die regelmatig een orgasme hebben meer immunoglobuline A in hun bloed hebben. Immunoglobuline A werkt weerstand verhogend.

Pijnvermindering

Orgasmes kunnen menstruele pijn en zelfs migraine verminderen. Omdat je pijngrens tot wel 50% hoger kan liggen tijdens een orgasme kan het verlichting bieden. Het haalt dus niet de pijn weg, maar je voelt het wel minder.

Endorfine

Tijdens een orgasme komt endorfine vrij, ook wel bekend als het geluk hormoon. Dit heeft ook een kalmerend effect en dat is de reden dat vrouwen vaak heerlijk slapen na een orgasme. 20 a 30 minuten na een orgasme zal je merken dat je vermoeid begint te worden.

Bekijk ook:
Met deze 5 tips krijg jij een goede weerstand tijdens de winter

Oxytocine

Door een orgasme komt er ook oxytocine vrij, oftewel het knuffel hormoon. Dit leidt tot een lagere bloeddruk en dat is dus weer heel goed voor ons hart.

Vrouw met condoom

Goed voor huid en haar

Orgasmes houden je huid en haar stralend en werken verjongend. Dit komt doordat het een hormoon stimuleert dat zorgt voor de groei van gezonde cellen.

Meer kans op kinderen

Als jij en je partner aan kinderen denken kan een orgasme daar ook een positieve bijdrage aan leveren. De hormonale en fysieke effecten zouden de kans op bevruchting kunnen verhogen. De samentrekkingen tijdens en na een orgasme zouden het sperma sneller in de baarmoederhals duwen waardoor het sperma sneller op zijn bestemming komt.

Of liever een potje sudoku?

Een orgasme heeft een net zo positief effect op je geheugen als bijvoorbeeld een sudoku. Tijdens een orgasme stroomt er meer bloed naar je hersenen wat je geheugen en je concentratie verbeterd.

Bekijk ook:
Tienduizend stappen per dag? Zo behaal je dit!

Hoeveel meer redenen heb je nog nodig om eens lekker met je partner of met jezelf aan de slag te gaan?

Veel plezier!

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.