6 dingen die je beter niet kunt eten wanneer je gaat vliegen 12
Poll bekijken
Saved Read later
Deel dit bericht

6 dingen die je beter niet kunt eten wanneer je gaat vliegen

De schoolvakanties zijn inmiddels in heel Nederland van start gegaan. Regio Noord was als laatste aan de beurt en heeft inmiddels sinds afgelopen vrijdag ook vakantie. Waar je ook naartoe gaat en hoe je er ook komt. Dit zijn de dingen die je beter niet kunt eten en drinken wanneer je met het vliegtuig op vakantie gaat. Alhoewel sommige tips ook heel goed gebruikt kunnen worden wanneer je met de auto of trein op vakantie gaat.

#1: Koffie & Thee in het vliegtuig

Je kunt het beste geen koffie of thee bestellen in het vliegtuig. In de meeste gevallen komt het water dat hiervoor gebruikt wordt namelijk uit de watertanks van het vliegtuig en wordt deze gekookt voordat hier jouw warme drankje mee wordt bereid. Helaas worden de watertanks echt niet iedere keer schoongemaakt. Er is een reden waarom er in de wc staat dat er geen drinkwater uit de kraan komt. Natuurlijk zijn de bacteriën wel gedood na het koken, maar of het nou altijd zo lekker is?

Bekijk ook:
Dit is de reden waarom kipnuggets bij McDonalds 4 verschillende vormen hebben

#2: Bonenschotel

Hartstikke lekker natuurlijk zo'n bonenschotel. Het is best begrijpelijk dat je er van kunt genieten. Maar we raden je toch aan om deze niet binnen 24 uur voor je vlucht te gaan nuttigen. Reken maar dat je medereizigers er niet zo heel veel zin in hebben om mee te genieten van jouw gasvorming.

6 dingen die je beter niet kunt eten wanneer je gaat vliegen 14

#3: Kauwgom

Huh? Geen kauwgom?! Veel mensen maken natuurlijk gebruik van kauwgom om de oren weer los te maken. Ideaal bij het stijgen en landen. Maar toch is het iets minder ideaal dan je zou willen. Door kauwgom te kauwen slik je namelijk ook ongemerkt veel lucht in. Deze lucht komt vervolgens weer in je darmen terecht, waardoor je niet zo heel lekker zit tijdens je vlucht. Even kauwen kan dus prima, maar hou het niet de hele vlucht vol.

#4: Alcoholische versnaperingen

Je vakantie kan natuurlijk niet vroeg genoeg beginnen! Je zit er waarschijnlijk al helemaal klaar voor met een biertje in de hand. Toch is het niet verstandig om alcoholische versnaperingen te nuttigen voor je op je vakantiebestemming bent aangekomen. Tijdens de vlucht droog je namelijk al een beetje uit. Het drinken van alcohol maakt dat alleen maar erger. Proost maar gewoon met wat water, dat is het meest verstandig!

Bekijk ook:
Nul alcohol, volle smaak: een dubbele ervaring met Heineken en Liefmans 0.0.

#5: Appels

Lekker gezond natuurlijk. Boordevol vezels. Maar in appels zit ontzettend veel lucht. Deze lucht eet je op en ta-daa daar lopen je darmen weer vol met lucht. Opgeblazen gevoel, je snapt het wel. Niet heel lekker tijdens je vlucht naar je vakantiebestemming..

#6: Nootjes, chips en zoutjes

Natuurlijk is het ontzettend lekker om te genieten van een heerlijk nootje, wat chips of een zoutje. Wist je dat we op grote hoogte minder zout proeven? Hierdoor is de kans groot dat je extra veel zout binnenkrijgt wanneer je nootjes, chips of zoutjes gaat nuttigen. Niet heel gezond, maar ook dehydraterend. Kun je wéér aan het water om de boel recht te trekken.

Poll Wat is jouw grootste ergernis tijdens het vliegen?

Beperkte beenruimte25%
Huilende baby's of luidruchtige medepassagiers50%
Lange wachttijden of vertragingen25%
📊 Bekijk resultaten
Deel dit bericht
Read later
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.