Van beeld naar bewerkbaar document: Een gids voor OCR conversie 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Van beeld naar bewerkbaar document: Een gids voor OCR conversie

In deze digitale wereld komen we soms een situatie tegen waarin we de tekst in een afbeelding moeten converteren naar een bewerkbaar MS Word-formaat. Het doel is om de noodzakelijke wijzigingen er gemakkelijk in aan te brengen.

Gelukkig zijn de tijden voorbij waarin mensen hun tijd en energie besteedden aan het handmatig extraheren van gegevens uit afbeeldingen. Integendeel, nu kunnen veel online hightech-tools eenvoudig worden gebruikt om afbeeldingen binnen een mum van tijd om te zetten in een bewerkbaar tekstformaat. Ze zijn algemeen bekend als OCR-tools.

In deze blogpost zullen we het hebben over het proces van het transformeren van afbeeldingen naar bewerkbare Word-bestanden met behulp van deze hulpmiddelen.

Wat zijn OCR-hulpmiddelen?

Van beeld naar bewerkbaar document: Een gids voor OCR conversie 16

OCR-tools zijn degenen die er gebruik van maken Technologie voor optische tekenherkenning. Deze technologie scant en analyseert eerst de tekst die de invoerafbeelding bevat, en extraheert vervolgens alle tekst in een machinaal leesbaar formaat met maximale nauwkeurigheid.

Het machinaal leesbare formaat betekent dat de geëxtraheerde tekst bewerkbaar, controleerbaar en doorzoekbaar is. De meeste op OCR gebaseerde tekstextractietools die op internet beschikbaar zijn, bieden de mogelijkheid om de geëxtraheerde tekst te kopiëren of te downloaden.

Nu denken we dat u een efficiënt idee zult hebben van wat OCR-tools precies zijn. Het is tijd om het proces van het converteren van een afbeelding naar een bewerkbaar Word-document te starten met behulp van online OCR-tools.

Stapsgewijs proces voor het converteren van een afbeelding naar een bewerkbaar Word-document

Van beeld naar bewerkbaar document: Een gids voor OCR conversie 17

Om tekstafbeeldingen snel en efficiënt om te zetten in een bewerkbaar Word-document.

1.     Kies een online OCR tool:

Uiteraard moet je eerst op zoek gaan naar een online OCR-tool die je helpt bij het uitvoeren van het conversieproces. Deze stap is zeer essentieel omdat de nauwkeurigheid en snelheid van de beeld-naar-woord-documentconversie volledig afhankelijk zal zijn van de betrouwbaarheid van de tool die u gebruikt.

Als je op internet naar op OCR gebaseerde tools zoekt, kom je zeker verschillende tools tegen. Dit kan het voor u lastig maken om een betrouwbare te vinden. Maar raak niet bezorgd of gefrustreerd, want wij zijn hier om u te helpen. Hieronder hebben we enkele noodzakelijke factoren besproken waarmee u rekening moet houden bij een OCR-tool voordat u deze selecteert.

  •       Werkt op geavanceerde OCR- en AI-technologieën: aangezien dit het tijdperk van AI is, moet u op zoek gaan naar een online OCR-tool die werkt op zowel optische tekenherkenning als kunstmatige intelligentie om tekstextractie uit afbeeldingen uit te voeren. Dit zorgt voor maximale nauwkeurigheid en snelheid.
  •       Mogelijkheid om tekst, symbolen, vergelijkingen, enz. te extraheren: kies voor een OCR-tool die de mogelijkheid heeft om tekst, speciale symbolen, tekens en wiskundige vergelijkingen te extraheren. Dit vermogen zal de betrouwbaarheid van de tool aantonen.
  •       Ondersteunt meerdere taal- en afbeeldingsformaten: Overweeg om een OCR-tool te gebruiken die tekst uit afbeeldingen in verschillende talen kan extraheren en gebruikers in staat stelt afbeeldingen in verschillende formaten in te dienen, zoals JPG, PNG, JPEG, enz.
  •       Maakt het downloaden van resultaten mogelijk: aangezien u tekstafbeeldingen naar een Word-document wilt converteren, is deze factor een must. Zorg ervoor dat de tool de optie biedt om de uitgepakte tekst in .txt- of Word-bestand te downloaden.

Als een tool aan de hierboven genoemde factoren voldoet, is de kans groot dat het goed is in het omzetten van afbeeldingen in bewerkbare Word-documenten.

2.     Upload de vereiste afbeelding en start de conversie:

Wanneer je een goede online OCR-tool hebt gevonden, moet je vervolgens de afbeelding naar de tool uploaden om het conversieproces te starten.

Voor deze handleiding hebben we een hulpmiddel gevonden door rekening te houden met de factoren die in de bovenstaande stap zijn beschreven. De tool staat bekend als OCR.best. We hebben er een afbeelding bij ingediend om er zeker van te zijn hoe de tool wordt omgezet in een Word-document. Kijk eens naar de onderstaande foto:

Toen de afbeelding was geüpload, startten we het conversieproces door op de knop ” Converteren ” te klikken. En na enkele seconden kwam de tool met de uitvoerresultaten die te zien zijn in de onderstaande bijlage:

Zoals u in de bovenstaande afbeelding kunt zien, heeft de OCR-tool de invoerafbeelding omgezet in bewerkbare tekst.

3.     Download de uitvoerresultaten in een Doc-bestand:

Dit is de laatste stap waarin u alleen maar de geëxtraheerde tekst hoeft te downloaden in de vorm van een doc-bestand. De OCR-tool die we hierboven hebben gebruikt, biedt meerdere opties om uitvoerresultaten te downloaden. De opties zijn kopiëren, downloaden als Doc-bestand of .txt-bestand.

De andere tools die op internet beschikbaar zijn, bieden dit soort opties ook, dus u hoeft zich geen zorgen te maken.

Laatste gedachten

Het converteren van afbeeldingen naar bewerkbare Word-documenten is tegenwoordig vrij eenvoudig geworden, allemaal dankzij OCR-tools. In dit artikel hebben we stapsgewijs uitgelegd hoe u een afbeelding naar een Word-document omzet. We hopen dat u dit artikel nuttig zult vinden.

336

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.