Netflix flirt met gratis abonnement: 'houden alle opties open' 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Netflix flirt met gratis abonnement: ‘houden alle opties open’

Het afgelopen jaar was turbulent voor Netflix. De streamingdienst verloor in 2022 een aanzienlijk aantal volgers, en daarmee zakte ook de waarde van de aandelen van Netflix naar een dieptepunt. De geniale breinen achter de dienst moesten dus brainstormen om de boel weer op te krikken, en dat lijkt ze te lukken. Onder de vele opties op tafel ligt ook een gratis abonnementsvorm, en daar willen we meer van weten.

Verschillende abonnementen

Netflix is al langer bezig om meer winst uit het bedrijf te persen. Ze hebben dit naar eigen zeggen nodig om kwalitatief goede films en series te blijven produceren. De concurrentie is hevig, dus heeft de populaire streamingdienst in sommige landen een goedkopere abonnementsvorm geïntroduceerd. Deze abonnementen zijn goedkoop, maar wel doorspekt met reclames.

Het bedrijf heeft onlangs ook aangekondigd dat het delen van Netflix-abonnementen extra geld gaat kosten. Met deze maatregelen moet de winst van het bedrijf flink worden opgeschroefd. Deze maatregelen werpen zijn vruchten af, want het aantal gebruikers en nieuwe abonnees groeide het laatste kwartaal gestaag. Ondanks de positieve cijfers blijft Netflix kijken naar mogelijkheden.

Bekijk ook:
Live band of DJ? Wat past het beste bij jouw trouwfeest?

Netflix abonnement

Gratis Netflix

De co-CEO van Netflix, Ted Sarandos, gaf een opmerkelijk antwoord op de vraag van het publiek toen hij tijdens een kwartaalvergadering de plannen voor het aankomende jaar onthulde. Toen hem de vraag werd gesteld of een gratis abonnementsvorm met reclame een idee zou zijn om extra inkomsten te genereren. Hij kreeg de vraag doorgespeeld van collega Gregg Peters.

Na een korte glimlach antwoordde Sarandos met “We staan open voor alle verdienmodellen die er nu zijn”. Hij voegde eraan toe dat ze ‘dat segment’ zeker in hun achterhoofd gaan houden. Betekent dit dat er eventueel een gratis abonnementsvorm aan zit te komen? De tijd zal het leren, al zal dat zeker niet meer dit jaar gebeuren. Nieuwsgierig naar het transcript van het laatste kwartaal? Je kunt hem lezen door op deze link te klikken.

netflix abonnement reclame

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.