netflix
Saved Read later
Deel dit bericht

Het is zover: Netflix gaat deler van account dwingen extra te betalen

De kwartaalcijfers van streamingdienst Netflix blijven maar tegenvallen. Er gaan al langer geruchten dat abonnees, die hun account met anderen dan hun huisgenoten delen, aangepakt zullen worden. Dat lijkt nu dus te gaan gebeuren. Een nieuwe test maakt dit voornemen definitief; accounthouders zullen extra gaan betalen voor het delen van hun wachtwoord.

Delen van Netflix account

Vrijwel iedereen die je kent heeft wel een Netflix account, en deelt deze met anderen, misschien wel met jou. In de voorwaarden van het abonnement staat echter dat alleen huisgenoten gebruik mogen maken van jouw account, maar in werkelijkheid maken ook familieleden, vrienden en andere bekenden gebruik van dat account. Dat weet Netflix ook, en zij lopen daardoor veel geld mis, dus dat gaat snel veranderen. Lees hier het bericht op de website van Netflix.

Na tegenvallende kwartaalcijfers werd de urgentie om dit fenomeen tegen te gaan een stuk urgenter. Netflix deed al testen met een klein groepje abonnees die tijdens het inloggen een SMS of e-mail moesten invoeren, maar de streamingdienst pakt het nu een stuk concreter aan. Ze gaan aan de hand van jouw IP-adres je locatie bepalen, en aan de hand daarvan moet je wel of niet bijbetalen.

netflix kopje

 

Nieuwe abonnees werven

Het bedrijf kelderde onlangs op de beurs toen de kwartaalcijfers bekend werden gemaakt. Netflix heeft met Amazon Prime, Disney +, en andere streamingdiensten veel concurrentie, en dat voelen ze. Er moet dus iets veranderen, het bedrijf heeft nieuwe abonnees nodig, en veel ook. Dus hebben ze overlegd hoe ze dat voor elkaar gaan krijgen; simpel, de gebruikers die je hebt converteren naar nieuwe abonnees.

De proef is al gaande in El Salvador, Argentinië en Guatemala. Als dit wereldwijd wordt doorgevoerd dan is er geen paniek als je bijvoorbeeld op vakantie gaat; pas na twee weken gebruik op een andere locatie moet er worden bijbetaald. Een extra stream-locatie gaat 2,99 dollar per maand kosten. Er zitten ook een paar slimme addertjes onder het het gras van Netflix. Als je een basis-abonnement hebt mag je 1 extra locatie toevoegen, een standaard-abonnement 2, en een premium abonnement mag 3 extra locaties toevoegen.

Het is dus over en uit voor het delen van je account, in ieder geval voor de vrienden en familie die ergens anders kijken dan bij jou thuis. Netflix verwacht dat er veel extra abonnees bij komen dankzij deze maatregelen. De ondersteuningspagina van Netflix geeft meer informatie over de ‘definitie van een huishouden'. Het is een slimme en logische stap voor een wereldwijde streamingdienst dat in financieel zwaar weer verkeert. Wij houden je via onze website uiteraard op de hoogte.

netflix haai sokken

Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.