Hilarische blunders zoom
Saved Read later
Deel dit bericht

Hilarische blunders met Zoom

Misschien is onder jongeren online communicatie met beeld al een heel gewone zaak. De oudere generaties moeten er duidelijk nog aan wennen. Iedereen herinnert zich de plaatjes nog wel van de burgermeester van Antwerpen. Voor een tv-interview dat online plaatsvond, had hij zijn mooiste overhemd uit de kast gehaald. Maar omdat hij toch thuis was, droeg hij daaronder slechts zijn onderbroek. Dat zou geen probleem zijn geweest als niet achter hem een spiegel had gehangen waardoor de interviewster een goede blik had op zijn onderkleding.

Ook bij het online lesgeven loopt het niet altijd goed. Een Amerikaanse schooljuf geloofde haar ogen niet toen bij een leerling plotseling op de achtergrond diens moeder verscheen. Blijkbaar kwam ze net uit bad, want van enige kleding was geen sprake. De juf waarschuwde de leerling en de moeder rende gillend weg.

‘Ik maak bezwaar’ zei de kitten

Het zou een normale hoorzitting moeten worden voor een rechtbank in de Amerikaanse staat Texas. Rechter Ferguson startte de vergadering en zag twee advocaten al klaarzitten. Het is niet bekend of deze ook een broek droegen. Op het andere scherm werd Rod Ponton verwacht, een advocaat van 69. Maar in plaats daarvan, keek een mooie kitten met blauwe ogen de aanwezigen aan. Rod had inmiddels ook door dat niet alles in orde was. In paniek liet hij weten geen kat te zijn en dat zijn (jonge?) assistent bezig was het probleem op te lossen.

Bekijk ook:
Leukste pretparken van Nederland

Rechter Ferguson had blijkbaar kleinkinderen en merkte op dat waarschijnlijk de filter voor kinderen was ingeschakeld. De kitten was duidelijk niet onder de indruk. Ferguson liet vastleggen dat het verstandig is om eerst de instellingen te controleren, voordat je je live in een zoom vergadering begeeft. Dat is vooral van belang als je (klein)kinderen met de computer hebben gespeeld. Advocaat Ponton liet aan persbureau Reuter weten dat hij nog steeds geen idee heeft wat er mis is gegaan.

Handforth revisited

De blunder van de advocaat komt nadat miljoenen internetgebruikers net uitgelachen zijn over de vergadering van de Engelse gemeente Handforth in het noorden van het land. De bedoeling was om over onderwerpen als sociale huisvesting en andere boeiende zaken te praten, maar dat ging niet zomaar. De tijdelijke voorzitster van de raad was duidelijk in haar nopjes met de macht die ze kon uitoefenen. Toen een van de leden dan ook begon te zeuren over haar rol in de vergadering, verwijderde ze deze met een simpele tik op de muis uit de vergadering. En daarna ontplofte het gebeuren.

Bekijk ook:
Live band of DJ? Wat past het beste bij jouw trouwfeest?

Zoomvergadering

Telefoons gingen af bij diverse raadsleden toen de familie van de uitgesloten gezagsdrager zich er ook mee gingen bemoeien. Twee andere leden besloten in de aanval te gaan. Een ging zover dat hij zichzelf tot nieuwe voorzitter uitriep. Beide heren waren duidelijk vergeten wie de muis in handen had. Koeltjes verwijderde de voorzitter ook deze twee opstandige leden en ging verder alsof er niets aan de hand was. Dit kordate optreden liet miljoenen Engelsen lachen toen de beelden viral gingen. ‘Waarom kijken we eigenlijk nog Netflix?' vroeg Olympisch wielerkampioen Chris Hoy zich af.

Jackie Weaver, de kordate voorzitter, toonde zich bij de BBC verbaasd over alle belangstelling. Ze was ruzies tijdens de vergaderingen wel gewend.

Bekijk ook:

Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.