in ,

Wat zijn de voordelen van een payment service provider

Heb je een eigen webshop? Of een website met betaalpagina? Dan is soepel kunnen betalen een key-aspect voor zowel je klant als voor jezelf. Je kunt voor een standaard checkout gaan, maar je kunt ook advies vragen aan een payment service provider in Nederland. Een payment service provider (PSP) handelt de betalingen die verricht worden via jouw website af -van iDEAL tot creditcardbetaling- en zorgt voor een soepel betaalproces. In deze tekst zetten wij de grootste voordelen van een payment service provider op een rijtje.

1. Meerdere betaalmethoden voor jouw webshop
Bij het kiezen van een betaalmethode voor een webshop richten veel ondernemers zich tot één land. Wil jij producten verkopen aan Nederlandse consumenten? Dan moet je in iedere geval iDEAL aanvragen voor jouw webshop. Dit is in Nederland namelijk de populairste betaalmethode. Inwoners uit andere landen kunnen niet via iDEAL betalen. Hier moet je rekening mee houden als je ook producten over de grens wilt verkopen. Richt jij je bijvoorbeeld ook tot de Belgische markt? Dan mag Bancontact niet ontbreken als betaalmethode.

Bekijk ook:
Dit zijn de leukste telefoonhoesjes voor de lente

Omdat er nogal wat mogelijk is op het gebied van betaalmethoden kies je er mogelijk lukraak een aantal uit. Zonde, want mogelijk maak je hierdoor een verkeerde keuze. Doe je een beroep op een payment service provider? Dan voorkom je dit. Een PSP heeft namelijk de kennis in huis om je goed te kunnen adviseren welke betaalmethoden goed werken voor jouw webshop of doelgroep.

2. Tijdbesparend
Als ondernemer hoeven we jou ongetwijfeld niet meer te vertellen dat tijd geld is. Hoe meer tijd je in jouw bedrijf steekt, des te meer dit je uiteindelijk oplevert. Daarom zit de gemiddelde ondernemer vaak niet te wachten op allerlei randzaken. Toch moet je wel zorgen dat de betalingen op jouw website in goede banen worden geleid. Een payment service provider kan jou hierbij helpen. Kies je voor een PSP? Dan wordt alles binnen één betaalsysteem geïntegreerd. Hierdoor ben je aanzienlijk minder tijd kwijt aan de administratie. Bijkomend voordeel is dat je een PSP kunt koppelen met een boekhoudsysteem. Hierdoor hoef je transacties niet langer handmatig in te voeren.

Bekijk ook:
Leuke weetjes over de lente

3. Inzicht in transacties
Menig ondernemer denkt dat hij het zicht op betalingen verliest als hij kiest voor een payment service provider. Toch is dit niet het geval. Je hebt namelijk altijd inzicht in transacties. Kies je bijvoorbeeld voor Bucakroo als PSP? Dan kun je alle online betalingen – inclusief incasso’s en recurring payments – terugvinden in de Payment Plaza. Hier zie je onder meer hoeveel betalingen er zijn geweest per betaalmethode. Ook kun je betaalflows inrichten, veiligheidschecks instellen, refunds uitvoeren en zien of betalingen gelukt zijn. Je houdt dus altijd inzicht in transacties, juist als je een payment service provider inschakelt.

Geschreven door Linda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

7 giftigste dieren ter wereld

Hilarische blunders zoom

Hilarische blunders met Zoom