flat earth
Saved Read later
Deel dit bericht

Flat-earth aanhangers ondernemen expeditie naar Antarctica om te bewijzen dat de wereld plat is

Eeuwen geleden geloofden mensen dat de aarde plat was, en er zijn nog steeds mensen die daar heilig van overtuigd zijn. Zelfs met de hedendaagse technieken zijn er wereldwijd groepen mensen die geloven in complottheorieën die betrekking hebben op de aarde. Een groep zogeheten flat-earthers wil voor eens en altijd bewijzen dat de aarde plat is, dus hebben ze een expeditie op touw gezet.

Expeditie naar Antarctica

Er worden regelmatig bijeenkomsten gehouden door flat-earthers. Tijdens deze bijeenkomsten tonen ze elkaar ‘bewijzen’ dat de aarde plat is en bespreken ze complottheorieën. Zo zou de (platte) aarde rondom worden beschermd door een muur van ijs. Aarde zou dus geen noord-en zuidpool hebben, maar een muur van ijs dat rondom de rand van de platte aarde staat.

Deze ijsmuur zou worden beschermd door een wereldmacht dat voor de gewone mens verborgen wordt gehouden. Op Antartica zou een legerbasis staan. Soldaten met mitrailleurs zouden daar de ijsmuur beschermen tegen pottenkijkers, want niemand mag weten wat er achter die muur ligt, zo is de theorie van een groep flat-earthers. Kortom; we mogen niet over die muur spieken.

Bekijk ook:
Leukste pretparken van Nederland

flath earth antartica

Flat-earthers willen bewijzen dat de aarde plat is

Een groep ontdekkingsreizigers (en flat earth aanhangers) ondernemen dus binnenkort een expeditie naar Antartica. Ze willen naar eigen zeggen de 150 meter dikke ijsmuur bestuderen omdat ze denken dat deze daar is geplaatst om te voorkomen dat ontdekkingsreizigers meer ontdekken dan de heersende wereldmacht lief is. Ze willen met eigen ogen zien dat Antartica daadwerkelijk een pool is.

Dat wordt echter moeilijk, want in het Antarctisch Verdrag, dat in 1961 is opgesteld, staat dat niemand de Zuidpool mag naderen, wat uiteraard voer is voor speculaties. Maar ze gaan het er toch op wagen. Ze geloven de foto’s van NASA niet, en willen ‘de waarheid’ inspecteren. Wanneer de expeditie van start gaat is vooralsnog niet bekend. Volgens flat-earth voorman Robbie Davidson gaat het in ieder geval niet lang meer duren.

Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.