oktoberfest
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit gaat een biertje kosten tijdens Oktoberfest 2022

In het Duitse München begint op 17 september het Oktoberfest. Het bierfestijn waar gelachen, gegeten, en vooral gedronken gaat worden. Rondborstige dames die traditionele Dirndls dragen voorzien duidenden mensen van pullen bier. Maar wat kost een pul bier anno 2022 op het Oktoberfest? Wij zochten het uit.

Oktoberfest 2022

Het traditionele Oktoberfest begint op 17 september om 12:00 en zal tot maandag 3 oktober om 23:30 duren. Het is de 187-ste editie van het meerdaagse zuipfestijn. Het jaarlijkse volksfeest werd voor het eerst gehouden in 1810 ter ere van de bruiloft van prinses Theresia van Saksen-Hildburghausen en kroonprins Lodewijk van Beieren. Het festival wordt op een speciaal terrein gehouden, vlakbij het centrum van München.

Het feest bestaat niet alleen uit een reeks tafels waaraan mensen liters bier naar binnen gooien (al is dat wel de favoriete bezigheid van de bezoekers), maar er staat ook een kermis. De veertien grote tenten bieden plaats aan 10.000 bezoekers die kunnen genieten van bier, zang, dans, en lokale streekgerechten, zoals ‘sauerkraut mit bratwurst’. Twee van de tenten zullen worden ingericht als wijntent.

Bekijk ook:
Deze 6 LEGO-sets helpen jou de herfst en winter door

Dit kost een bierpul van een liter

De wereldwijde economische crisis heeft ook gevolgen voor het Oktoberfest, en dan met name de bierprijzen. Er is al bekendgemaakt dat bier op het festival dit jaar 14% duurder wordt dan tijdens de editie in 2019. Je mag dan rekenen op maar liefst 14 euro voor een bierpul van een liter. Een simpel watertje kost ook een vermogen, voor een liter water mag je omgerekend 10 euro neer gaan tellen.

De kroegbazen en de vaklieden die het Oktoberfest opbouwen moeten de verhoogde prijzen voor grondstoffen en materialen doorberekenen aan de bezoekers. Niettemin wordt verwacht dat ook deze editie van het populaire festival propvol zal zitten. Voor de bierliefhebber is dit uiteraard een feest dat je bezocht moet hebben, het is altijd beter dan een opblaaskroeg in je tuin.

Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.